Ferenc pápa mégis találkozik Orbánnal szeptemberben
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szerint téves értelmezés volt, hogy a pápa nem akar találkozni a magyar vezetőkkel
Ferenc pápa mégis találkozik Orbánnal szeptemberben

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 06. 09.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága közleményben cáfolta azokat a sajtóban elterjedt állításokat, mely szerint Ferenc pápa a szeptemberi látogatása során nem fog találkozni a magyar állam vezetőivel. A tájékoztatás szerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró misét megelőzően a pápa találkozik majd Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más magas rangú állami vezetőkkel is. 

Az MKPK közleményében azt írja, hogy hamis információk és téves értelmezések terjedtek el korábban a pápa látogatásával kapcsolatban. 

Korábban arról lehetett olvasni például a National Catholic Register tekintélyes amerikai lapban, hogy Ferenc pápa sem Áder Jánossal, sem Orbán Viktorral nem kíván találkozni és Budapesten mindössze 3 órát kíván eltölteni a mise ideje alatt. A lap budapesti forrása szerint Vatikán el akarja kerülni a politikai feszültségeket generáló találkozókat. 

A magyar sajtó arról is írt, hogy Erdő Péter bíboros és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is Rómába utazott, hogy rábírják a Vatikánt az álláspontjának megváltoztatására. 

Több lengyel újság pedig arról cikkezett, hogy Ferenc pápa a magyar kormány menekültpolitikája miatt nem kíván találkozni a magyar vezetőkkel. 

(Magyar Kurír)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!