„Félreértelmezték” - magyarázkodni kényszerült a brit védelmi miniszter, mert beszólt az ukránok követelőzése miatt
„Félreértelmezték” - magyarázkodni kényszerült a brit védelmi miniszter, mert beszólt az ukránok követelőzése miatt

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 07. 17.
Ben Wallace a vilniusi NATO-csúcsértekezleten fakadt ki amiatt, hogy az ukránok nem elég hálásak azért a rengeteg támogatásért, amit kapnak, ehelyett folyton újabb követelésekkel állnak elő.

Előzmények

A politikus felidézte, hogy tavaly több órát kellett vezetnie a háború sújtotta országban csak azért, hogy az ukránok adjanak neki egy

“bevásárlólistát” a fegyverekről, amikre szükségük van.

Wallace akkor azt válaszolta, hogy “nem az Amazon vagyunk”.

Botrány

A NATO-csúcson tett kijelentései botrányt kavartak, Rishi Sunak a minisztere szavaira reagálva hangsúlyozta, hogy Zelenszkij többször kifejezte már a háláját.

A magyarázat

A diplomáciai botrány miatt a brit politikus Twitter-oldalán közzétett, ukrán nyelvű bejegyzésében arról írt, hogy "kicsit félreértelmezték" a szavait.

Wallace a Facebookon elmagyarázta, hogy pontosan mire gondolt.

Az Amazonos hasonlattal arra utalt, hogy az országa és Ukrajna kapcsolata "nem üzleti tranzakciók” sorozata, hanem partnerségen alapul.

A következmények

Wallace bejelentette, hogy

- a következő kormányátalakítás után távozni fog a miniszteri tisztségéből, és

- a jövő évi parlamenti választásokon sem indul újra.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!