Februárban érkezik Trump új közösségi oldala, a Truth Social
Februárban érkezik Trump új közösségi oldala, a Truth Social

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 01. 07.
Donald Trump volt elnök új közösségi oldala, a Truth Social február 21-től lesz elérhető az App Store-ban. Az alkalmazást a Trump Media and Technology Group (TMTG), Trump médiavállalata hozta létre, melyet Devin Nunes volt egykori képviselő vezet év eleje óta. A Truth Social egészen olyannak ígérkezik, mint amilyen a Twitter.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Az, hogy az oldal sok hasonlóságot mutat a Twitterrel, egyáltalán nem véletlen. A Twitter volt ugyanis Trump kedvenc platformja éveken át, mígnem 2021 januárjában, röviddel a január 6-i capitoliumi zavargások után végleg letiltották.

Trump októberben perelte be a Twittert, hogy megpróbálja helyreállítani fiókját.

A Truth Social az egyes bejegyzéseket „truth”-ként (igazság) nevezi meg, és annak megosztása lesz a „re-truth”.

Egylőre tisztázatlan, hogy február 21-én a Truth Social az interneten és/vagy Androidon lesz-e elérhető. Ha most keressük fel a Truth Social webhelyét, csak egy „gombot” találunk az ingyenes alkalmazás előrendeléséhez az App Store-ban, valamint egy űrlapot, melyet kitöltve csatlakozhatunk is egy várólistához.

De azt sem tudni még, hogy a közösségi platform meghívásos alapon fog-e működni, vagy szabadon lehet csatlakozni hozzá.

Trump egy decemberi bejelentése részeként közölte, hogy a TMTG együttműködést kötött a Rumble nevű videómegosztó oldallal, mely videó- és streaming technológiát biztosít majd a Truth Social számára.

Mindkét felület az úgynevezett alt-tech oldalak világához tartozik, melyek igyekeznek alternatívát kínálni a fősodratú közösségi média helyett. A Truth Social a Twitter, a Rumble pedig YouTube dominanciáját igyekszik megtörni.

De nem ez lesz Trump első próbálkozása, hogy alternatív közösségi oldalt hozzon létre. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Donald Trump volt amerikai elnök csapata új közösségi médiaplatformot indított el még júliusban „GETTR” néven, hogy alternatívát kínáljanak az egyre többeket cenzúrával sújtó techóriások felületeivel szemben.

(theverge/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!