Ez az oka a kutyák rossz leheletének (x)
Ez az oka a kutyák rossz leheletének (x)

www.biozoo.hu

2022. 06. 23.
A kutya rossz leheletének számos oka lehet, a leggyakrabban a szájban vagy a gyomorban és az emésztőrendszerben fellépő problémákat jelzi. Ha 1-2 nap alatt nem múlik el, mindenképpen érdemes kideríteni az okokat. A jó hír az az, hogy könnyen és gyorsan kezelhető.

Ez egy PR cikk

Ezek okozhatnak kellemetlen leheletet a kutyáknál

A legtöbbször a nem megfelelő étrend okoz rossz leheletet. A rossz minőségű ételek emésztési problémákhoz vezethetnek. Szerencsére az étrend megváltoztatásával, helyes táplálási szokások kialakításával a kellemetlenség könnyen orvosolható. A megfelelő koszt mellett jól jönnek a BioZoo.hu webshopban kapható gyógynövények kutyáknak.

Vannak olyan kutyafajták (például a bulldog, a masztiff vagy a bernáthegyi), amelyeknek olyan mélyek az ajak- és bőrráncai, hogy a baktériumok könnyen megtelepedhetnek benne. Máris adott a rossz illat, ha ezek a baktériumok elszaporodnak. A betegség neve a bőr pyoderma, vagyis a bőrredők bakteriális fertőzése. A legfontosabb ebben az esetben a megelőzés, minden nap érdemes aloe verás kendővel vagy borvízzel áttörölni a redőket.

Ha nem figyelünk oda kedvencünk szájának ápolására, különböző szájüregi megbetegedések alakulhatnak ki, illetve megjelenhet például az ínygyulladás vagy a fogtályog. Ez pedig ugyancsak rossz szájszaghoz vezethet. A cukorbetegség, a vese- vagy májbetegségek, valamint a felszívódási zavarok vagy székrekedés/hasmenés következtében fellépő emésztési problémák ugyancsak kellemetlen szájszaghoz vezethetnek.

Ekkor van szükség állatorvosi segítségre

Megfelelő táplálással, otthoni kezeléssel a problémák néhány nap alatt mérséklődnek majd. Ha azonban nem, érdemes állatorvoshoz fordulni, hiszen a gond hátterében komolyabb betegségek is állhatnak, amelyeknek a kivizsgálása és a kezelése nem tűr halasztást. Szerencsére számos természetes gyógymóddal is támogathatjuk a gyógyulást.

Gyomorpanaszok és emésztési zavarok kezelése természetesen

Az apróra vágott petrezselyem nemcsak az emberek, de a kutyák számára is hasznos. Szórjuk aprítva az ebek ételére. Ugyancsak aprítva adjuk a kaprot, amely hatásos szájüregi megbetegedések ellen. A borsmenta csökkenti a puffadást, serkenti az emésztést, a gyömbér pedig képes a háborgó gyomor megnyugtatására.

A kókuszolaj szintén alkalmazható emésztési problémák esetén, javítja a tápanyagok felszívódását. Naponta 5 testsúlykilogrammonként 1 kiskanál kókuszolaj adagolása javasolt. Emésztési elégtelenség esetén szükség lehet emésztőenzimre is.

Tippek rossz fogak ellen

A kutyák esetén is fontos a rendszeres fogmosás, amelyet érdemes jó minőségű, fogtisztító hatású jutalomfalatokkal is kiegészíteni. Fogászati és ínyproblémák esetén fogkő, fogínygyulladás és szájszag elleni por is adható. Ez a gyulladás és a kellemetlen szájszag megszüntetésére is alkalmas. Ez utóbbi ellen jó szolgálatot tehet a spirulina alga is. Érdemes körülnézni a webáruház kínálatában és természetes eredetű megoldást választani.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!