Holokausztviccért menesztették az olimpiai megnyitó ünnepség rendezőjét
Kentaro Kobayashitól a ceremónia előtt egy nappal köszöntek el
Holokausztviccért menesztették az olimpiai megnyitó ünnepség rendezőjét

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 07. 22.
A napokban kellemetlen tartalmú felvételek kerültek elő az 1990-es évekből Kentaro Kobayashiról, az olimpiai megnyitó ünnepség rendezőjéről, melyen a holokauszttal viccelődik. A japán olimpia vezetője, Seiko Hashimoto szerint a videó "fájdalmas történelmi tényeket" tett nevetség tárgyává.

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

Az elbocsátás, melyre a ceremónia kezdete előtt alig egy nappal került sor, csak a legújabb a játékokat övező botrányok sorában. Néhány nappal ezelőtt egy zeneszerzőnek azért kellett távoznia a szervező stábból, mert kiderült, iskolásként fogyatékos osztálytársain gúnyolódott.

Hiroshi Sasaki kreatív igazgató még márciusban mondott fel, amiért egy túlsúlyos komikussal, Naomi Watanabe-vel kapcsolatban megjegyezte: "olympigként", azaz olimpiai malacként is felléphetne. Februárban pedig Yoshiro Morit, a szervezőbizottság elnökét kényszerítették lemondásra, amiért több nőre is "helytelen" megjegyzéseket tett.  Mori szerint kolléganői túl sokat beszéltek, és elnyújtották a megbeszéléseket. 

A mostani botrányban Kobayashit egy 23 éve tett megjegyzése miatt vették elő, ahol a volt humorista a holokauszt eljátszásával viccelődött. 

"Egyetlen embernek embernek, bármilyen kreatív is legyen, sincs joga csúfolni a náci népirtás áldozatait"

- mondta Abraham Cooper rabbi, a Simon Wiesenthal Központ (SWC) egyik vezetője.

Kobayashi szintén közleményt adott ki felmentése után

"Szórakozás közben nem szabad, hogy az emberek kényelmetlenül érezzék magukat. Megértem, hogy az akkori hülye szóválasztásom hiba volt, és sajnálom"

The opening ceremony will officially kick off two weeks of competition. However, after the removal of Mr Kobayashi, organisers are now re-assessing how to hold Friday's event - which will only be attended by 950 people, in order to minimise risks.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Tokióban folyamatosan monitorozzák a fertőzöttek számát, és annak függvényében annak a lehetősége sincs kizárva, hogy akár pénteken törlik az ötkarikás játékokat. 

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!