„Coviddal vagy anélkül", de mindenképp lesz Tokiói olimpia
Mindenáron megrendezik a japánok a játékokat
„Coviddal vagy anélkül", de mindenképp lesz Tokiói olimpia

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 09. 08.
A NOB és Japán is az elhalasztott Olimpia jövő évi megrendezése mellett foglalt állást. Mindenki, ideértve a sportolókat, edzőket és szervezőket gőzerővel arra készül, hogy jövőre Olimpia lesz, ezért, ha bármi áron is, de megfogják azt rendezni.

A japán olimpiai miniszter, Seiko Hashimoto bejelentette, hogy bármibe is kerüljön, 2021-ben megrendezni az olimpiai játékokat. A döntést tehát nem befolyásolják a járvány okozta kihívások illetve annak kockázatai.

Az eredetileg idén nyárra tervetett játékokat a koronavírus járvány világméretű terjedése miatt halasztották el egy évveol, további késedelemre azonban úgy tűnik egyik szervező seb hajlandó.

„Mindenki aki érintett az Olimpiában komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy jövőre megrendezésre kerülhessenek a játékok, mind a szervezők, mind pedig a sportolók… Ennek tükrében kijelenthetjük, hogy minden áron meg kell tartani a játékokat".

 

Hétfőn a NOB ( Nemzetközi Olimpiai Bizottság) alelnöke, Jon Coates is kijelentette, hogy „Coviddal vagy anélkül”, de jövő év júliusban megrendezésre kerül az Olimpia. A szervezők most azon dolgoznak, hogy biztosítani tudják az ehhez szükséges felétételeket, ideértve a vírushelyzet által megkövetelt távolságtartás betartásához szükséges körülményeket, a szükséges óvintézkedéseket és az atléták esetleges víruskövető alkalmazásba való regisztrálását.

Idén volt a történelem során az első alkalom, hogy elhalasztották az Olimpiát - háború miatt volt már, hogy törölték, de halasztásra eddig nem került sor. A sportolók már márciusban, a döntés előtt a játékok halasztását követelték, és nem értették a NOB miért akarja kockára tenni az egészségüket.

(BBC)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!