Előre elkérné az újságírói kérdéseket a Fehér Ház, kiakadtak a tudósítók
Nem szabad sajtó, ha a szóvivő előre kiválogatja a neki nem tetsző kérdéseket, vélik
Előre elkérné az újságírói kérdéseket a Fehér Ház, kiakadtak a tudósítók

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 02.
A The Daily Beast információi szerint Joe Biden amerikai elnök kommunikációs csapata előre elkérte a fehér házi riporterek kérdéseit, amit Jen Psaki szóvivőnek fel szeretnének majd tenni. A lap három különböző riporterre és magára a kommünikére hivatkozott.

“Az egyik riporter felvetette a kérdést egy informális fehér házi tudósítók szervezete által szervezett zoom-híváson múlt pénteken. Számos forrás állítja, hogy a beszélgetés vezetői azt tanácsolták az újságíróknak, hogy

álljanak ellent a Fehér Ház sajtócsapata azon kérésének, hogy előre megkapják a kérdéseket, vagy szimplán ne válaszoljanak Biden csapatának kérdésére,"

- írta a lap. 

Az is a The Daily Beast tudomására jutott, hogy a döntés elég riportert kiakasztott ahhoz, hogy megjelölték a fehér házi tudósítók egyesülete számára, hogy kezeljék a problémát. 

A lapnak nyilatkozó egyik tudósító kifejezte örömét afelett, hogy a Fehér Ház újra tényeken alapuló és rendszeres kommunikációra törekszik a sajtóval, ugyanakkor rámutatott, hogy az újságírók képtelenek elvégezni a dolgukat, ha a szóvivő előre kiválasztja a neki tetsző kérdéseket.

"Ez nem szabad sajtó."

Biden sajtóosztálya nem tagadta, hogy elkérték a kérdéseket a tudósítóktól, azonban állították, hogy próbáltak jobb kapcsolatot kialakítani a sajtóval, mint az előző adminisztráció, és megpróbáltak közvetlenül az újságírókhoz fordulni, nehogy az eligazítások során úgy tűnjön, kikerülik a kérdéseket.

(The Daily Beast/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!