Elon Musk: Ünnepelnünk kellene a gyermekvállalást
A Tesla-vezér a csökkenő amerikai születési számokra reagált
Elon Musk: Ünnepelnünk kellene a gyermekvállalást

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 05. 25.
A milliárdos techmogul, Elon Musk kedden megkongatta a vészharangot Amerika csökkenő születési aránya miatt, majd kijelentette, hogy a megoldás részben a „gyerekvállalás ünneplése” lenne. Musk már korábban is figyelmeztetett a népességfogyásra a világon, de legutóbbi megjegyzéseit kifejezetten az Egyesült Államokra koncentrálta. 

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

„Az Egyesült Államok születési aránya körülbelül 50 éve a minimális fenntartható szint alatt van”

– írta Musk a Twitteren.

A nyolcgyermekes Tesla-vezér azt is hozzátette, hogy a gazdagabb emberek általában nem vállalnak annyi gyereket.

„Minél gazdagabb valaki, annál kevesebb gyereke van. Én ritka kivétel vagyok. A legtöbb embernek, akit ismerek, nulla vagy csupán egy gyermeke van” – állította.

A Statista megjegyezte, hogy 2017-ben az Egyesült Államokban a születési ráta azokban a családokban volt a legmagasabb, amelyek évi 10 000 dollár alatti jövedelemmel rendelkeznek. Ezer nőre 66,44 születés jutott. Ahogy a jövedelmi skála növekszik, a születési ráta csökken, és az évi 200 000 dollárt vagy többet kereső családok születési aránya a legalacsonyabb, itt ezer nőre mindössze 43,92 születés jutott.

Musk szerint az segítene a helyzeten, ha ünnepelnék a gyermekvállalást.

Tweetjei napokkal azután érkeztek, hogy rácáfolt arra a gondolatra, hogy a több gyermek vállalása valamilyen módon hozzájárul a globális felmelegedéshez.

„Vannak, akik úgy gondolják, hogy a kevesebb gyerek jobb a környezet számára. Ez teljes nonszensz”

– mondta Musk a pénteki All-In Summit során.

„A környezet akkor is rendben lesz, ha megkétszerezzük a lakosságot. Értek a környezetvédelmi dolgokhoz. Nem lehet, hogy a civilizáció csak úgy a semmivé fogy” – tette hozzá.

Musk kigúnyolta azt a gondolatot is, hogy valahogy erkölcstelen dolog gyerekeket világra hozni a 21. században.

„Sokszor hallottam azt, hogy hogyan hozhatok egy gyereket ebbe a szörnyű világba? Azt kérdeztem, olvasta már történelmet?” – tette hozzá. "Mert hadd mondjam el, akkor sokkal rosszabb volt a helyzet."

Decemberben Musk a kijelentette, hogy szerinte az népességfogyás jelenti az egyik legnagyobb fenyegetést az emberi civilizáációra. 

„Úgy gondolom, hogy a civilizációra leselkedő egyik legnagyobb veszély az alacsony és a gyorsan csökkenő születésszám. Mégis, nagyon sok ember, köztük az okos emberek is azt gondolják, hogy túl sok ember van a világon, és hogy a népesség kontrollálhatatlanul növekszik" - folytatta Musk.

„Teljesen az ellenkezőjéről van szó. Kérem, nézzék meg a számokat – ha az emberek nem vállalnak több gyermeket, a civilizáció összeomlik.”

(Daily Wire/Hetek)

.


 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!