Elképesztő: akár 115 millió forinthoz is hozzájuthatnak a családalapítás előtt álló házasok
A Portfolio számolta ki az eddigi támogatások mértékét
Elképesztő: akár 115 millió forinthoz is hozzájuthatnak a családalapítás előtt álló házasok

Képünk illusztráció. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2021. 09. 29.
Miközben valósággal elszabadultak az ingatlanárak, jelentősen növekedtek a gyerekvállalóknak jutó támogatások is. A Portfolio számításai szerint 42 milliós támogatáshoz és 73 milliós hitelhez juthatnak a házasok a családtámogatási rendszerben. 

Októbertől elindul a kormány Zöld Otthon Programja és a zöld csok programja. E szerint a portál arra jutott, hogy egy három gyermeket tervező család egy nettó 100 millió forintos első ingatlan megvásárlása esetén

42 millió vissza nem térítendő (!), illetve egy 73 millió forintos támogatott hitelt is igénybe vehet.

Ez utóbbi támogatása a 2,5 százalékos kamatot jelenti. 

A Zöld Otthon Program lényege, hogy csak energiahatékony újépítésű ingatlanokra lehet felvenni, 25 évre. Ez még nem a családtámogatás része, a zöld csok viszont igen, itt 15 millió forintot lehet három gyerek setében 0 százalékos hitellel felvenni. Az efölötti összegre már kell majd kamatot felvenni.

A Portfolio úgy számolt, hogy ha egy család 3 gyermeket tervez és legalább 500 ezer forint havi jövedelme van és minden létező támogatást igénybe vesz, akkor juthat ekkora összeghez. Ebben benne van a babaváró hitel, az autóvásárlási támogatás, az új zöld támogatás, a csok, az elengedett diákhitel, az illetékmentesség stb. 

A gigantikus hitel törlesztőrészlete a számításaik szerint várhatóan havi 300 ezer forint körül alakulhat.

A részleteket a Portfolio oldalán olvashatja el

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!