Egyszerre rusztikus és modern a pajta tolóajtó (x)
Egyszerre rusztikus és modern a pajta tolóajtó (x)

www.vasalatwebshop.hu

2021. 03. 19.
Vidéki házakban és belvárosi lakásokban ugyancsak jól mutatnak az úgynevezett pajtaajtók. Beltéri térelválasztóként egy olyan formabontó megoldást jelentenek, amely egyszerre modern és rusztikus. Főleg, ha nem a hagyományos nyíló megoldást választjuk.

Ez egy PR cikk

 

A legkisebb lakásokat is feldobja egy ilyen trendi ajtó, különösen, ha toló. Ráadásul olyan helyiségeket is elválaszthatunk vele, amelyeket hagyományos ajtóval nem tudnánk. 

 

Dizájnos megjelenés

 

A pajtaajtók felszerelése egy mai lakásban igazán formabontó. Különleges megjelenése igazán egyedivé varázsolja a belső tereket. Természetesen ne egy kint használt, időjárás által megtépázott darabra gondoljunk. Egy szépen kezelt, a lakás berendezésével harmonizáló színnel festett ajtó öltözteti otthonunkat. 

 

Legyen akár toló, akár nyíló a pajtaajtó, biztosan csodájára fognak járni a vendégeink. Akár az egész lakást is felszerelhetjük ilyen nyílászárókkal. Azonban egy jól elhelyezett pajtaajtó is igazán stílusos kiegészítő.

 

Stílusos vasalatok

 

Ahhoz, hogy igazán kiaknázzuk a pajtaajtó stílusának hatásait, a vasalatokról se feledkezzünk el. Ha tolóajtót szerelünk fel, akkor a pajtaajtóhoz illő, dizájnos görgőket és sínt is vásárolhatunk. Az ajtók felfüggesztését és mozgását biztosító vas alkatrészek több motívummal elérhetőek. 

 

Még tovább fokozhatjuk a rusztikus hatást, ha ilyen stílusú vasalatokkal szereljük fel a tolóajtónkat. Azonban az egyszerűség jegyében is vásárolhatunk vas tartozékokat a pajtaajtóhoz. A görgőket is több variációban találhatjuk meg a piacon. Ezek mérete és típusa ugyanis szintén öltözteti az otthonunkat.

 

Modern, tolóajtós megoldás

 

A pajtaajtókat eredetileg nyíló üzemmódban használták és használják a kültéri ingatlanokon. Azonban beltéri elhelyezésük esetén nagyon praktikus lehet, ha a tolóajtós megoldást választjuk. Ezzel a módszerrel ugyanis elválaszthatjuk azokat a helyiségeket, ahová nem tehető hagyományos, nyíló ajtó. 

 

A boltíves falszakaszokon a tolóajtó nagyon praktikus. Csakúgy, mint a nagyon vastag falakkal körülvett terek esetében. Ilyenek például a régi, vályogtéglából készült épületek. A tolóajtók felső sínje könnyen felszerelhető, és a görgős vasalatok segítségével szép és praktikus térelválasztó lesz. 

 

Igény szerinti méretezés

 

A pajta tolóajtók igény szerint méretezhetőek. A lezárni kívánt nyílások magassága és szélessége szerint alakíthatóak ki az ajtók. Sőt, akár kétszárnyú tolóajtót is kialakíthatunk. Fontos azonban, hogy az ajtó méretének megfelelő vasalatokat válasszunk. A fémszerekezetnek ugyanis biztonságosan el kell bírnuk a pajtaajtók súlyát. 

 

Ezek a vasalatok különböző funkciókkal érhetőek el. Kérhetjük például csillapítással is, ami megakadályozza az ajtó hirtelen záródását. Ha különleges belsőépítészeti megoldásokat keresünk otthonunkba, válasszuk a pajta tolóajtót. Időtálló kiegészítője lesz minden lakásnak.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!