"Egyenlőségbélyegeket" adtak ki Spanyolországban: többet kell fizetni a fehérért, mint a feketékért 
A kampány célja, hogy megmutassa, jelenleg az ember értékét a bőrszín határozza meg, de nem kéne ennek így lennie
"Egyenlőségbélyegeket" adtak ki Spanyolországban: többet kell fizetni a fehérért, mint a feketékért 

Forrás: Youtube/CanalCorreos

2021. 05. 27.
Az európai sokszínűség hónapja és George Floyd rendőri brutalitást követő halálának évfordulója alkalmából Spanyolországban úgynevezett „egyenlőségbélyegeket” adtak ki, melyek különlegessége, hogy a fehér bőrszíntől a feketéig terjednek, és árukat is ennek megfelelően szabták meg. 

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A CanalCorreos és az SOS Racismo szervezetek az új kollekcióval a faji egyenlőtletségre igyekeznek felhívni a figyelmet, illetve „védelmükbe venni” a sokszínűséget, befogadást és egyenlő jogokat.

A bélyegek ára a bőrszín árnyalatától függően alakulnak: minél sötétebb a bélyeg színe, annál kevesebb az értéke, míg az egészen fehér színű bélyeg több mint kétszer annyiba kerül, mint a fekete.

Így abból várhatóan kevés fehér és rengeteg fekete bélyeg kerül majd forgalomba, és a kampány ötletgazdái szerint minden küldemény a rasszizmus által létrehozott egyenlőtlenség tükörképe lesz, egy olyan világé, melyben a kezdeményezők szerint a bőrszín határozza meg az ember értékét.

(Spainsnews/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!