DeSantis szerint be kell perelni a kiskorúakon nemváltó műtétet végző orvosokat
„Nem csúfítjuk el a 10, 12, vagy 13 éves gyerekeket a nemi diszfória okán” – szögezte le
DeSantis szerint be kell perelni a kiskorúakon nemváltó műtétet végző orvosokat

Facebook/Ron DeSantis

2022. 08. 04.
Ron DeSantis floridai kormányzó tegnapi sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy szerinte be kell perelni azokat az orvosokat, akik nemváltó műtétet hajtanak végre kiskorúakon. Arra is kitért, hogy az esetek nagyrészében a nemi identitászavar úgyis megoldódik, emiatt sem indokoltak az ilyen beavatkozások. 

„Arról beszélnek, hogy ezek a nagyon fiatal gyermekek ’nemi megerősítő ellátásban’ részesüljenek" - mondta a kormányzó, miközben ujjaival idézőt jelet formált a sajtó képviselői előtt.

„Amit nem mondanak el, az éppen az, hogy nagyon fiatal lányokon dupla mastectomiát (az emlők műtéti eltávolítása – a szerk.) végeznek, és kasztrálni akarják ezeket a fiatal fiúkat – ez helytelen.”

Korábban DeSantis sajtóképviselői közül is többen kritikával illeték az elmúlt hónapokban a „nem megerősítő ellátás” kifejezés használatát, mivel szerintük az a konkrét esetekben nem határozza meg, mi is az elvégzendő eljárás, beavatkozás.

 „Nem csúfítjuk el a 10, 12, vagy 13 éves gyerekeket a nemi diszfória okán” – tette hozzá DeSantis.

„Ugyanis az esetek 80 százaléka úgyis megoldódik, ahogy idősödnek. Szóval miért is tennénk ilyet? Sajnálom, de azt hiszem, hogy ezeket az orvosokat be kell perelni amiatt, ami most folyik."

Még áprilisban Joseph Ladapo floridai sebész nyilatkozta azt, hogy ehelyett a nemi diszfóriában (identitászavar) szenvedő kiskorúaknak inkább tanácsot kellene adni a nemükkel kapcsolatban felvetődő aggályaik megoldására.

Korábban törvényi szintre emelte a gyermekvédelmet

Ahogy arról korábban írtunk, DeSantis aláírta a Szülői Jogok az Oktatásban (Parental Rights in Education) gyermekvédelmi törvényt, mely megtiltja az állami iskolák tanárainak, hogy "a szexuális irányultsággal és a nemi identitástudattal kapcsolatos tananyagot" oktassanak az alsós diákoknak.

Egyik évfolyamon sem oktathatnak olyan témákat, amelyek nem a tanulók "életkorának vagy fejlődésének megfelelőek". A július elsején életbe lépő törvény ezenkívül megtiltja az iskoláknak, hogy a gyermekkel kapcsolatos információkat tartsanak vissza a szülőktől.

DeSantis az aláírási ceremónián azt mondta: már látott "tananyagokat a szexualitásról és a woke gender ideológiájáról", valamint olyan könyvtárakat is, amelyek

"egyértelműen helytelen, pornográf anyagokat tartalmaznak nagyon fiatal gyerekek számára".

A kormányzó a "Gyermekek védelme" és "Szülők támogatása" feliratú pódium mögött állva hangsúlyozta: legalább hat floridai iskolai körzetben olyan irányelvek érvényesülnek, amelyek kizárják, hogy a szülők dönthessenek gyermekeik "jólétéről".

(NYPost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!