hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Borítékolható a szerb-koszovói konfliktus eszkalációja?

Huszonhét magyar katona sérült meg, miután feldühödött szerbek támadtak a nemzetközi KFOR-alakulatra Koszovóban. A puskaporos hordó berobbanása várható volt, kérdés ugyanakkor, hogy mit tesz a szerb kormánnyal kimondottan baráti viszonyt ápoló NATO-szövetséges Magyarország.

Mi köze a szabadkőművességnek az evolúcióelmélethez?

Az emberek többsége a darwini evolúcióelméletet kizárólag Charles Darwinhoz köti, mint a modern materialista világmagyarázat első megalkotójához, ez azonban tévedés. Őt megelőzően ugyanis nagyapja, Erasmus Darwin, aki többek között kora híres orvosa, botanikusa, filozófusa, fizikusa és költője volt, egyben a skót rítusú szabadkőműves páholy jegyzett tagja, őt 65 évvel megelőzve publikált művet az evolúcióelméletről.

Baseball játékosból woke-ellenes kormányzó: ismerje meg Trump kihívóját

A szélsőbaloldaliság elpusztítását és Amerika „woke-elmevírustól” való megszabadítását tűzte zászlajára Florida republikánus kormányzója, aki a napokban jelentette be, nem rettenti meg a Trumpot övező töretlen népszerűség, indul az elnökségért 2024-ben.

Kicsoda valójában Kissinger, aki még ma is felhívhatná Putyint vagy Hszi Csin-pinget?

Henry Kissinger, aki a napokban töltötte be 100. életévét, kétségtelenül a 20. század nemzetközi kapcsolatokra legnagyobb befolyást gyakorló külpolitikai tanácsadója. Munkássága a mai napig nagy hatással van a világ vezetőire, munkássága azonban messze nem makulátlan.

Belföld

Fél életét börtönben töltötte az apja, most megbecsült rendőrtiszt és hamarosan jogász

„Mikor 16 évesen elhatároztam, hogy meg fogom nyerni a rendőr testépítő versenyt, mindenki kiröhögött. Mivel az alvilág helyett a konditermet választottam, még ünnepnapokon is ott gyúrtam egyedül, az álmom végül valóra vált” – mondja Kovács Richárd, aki iskolázatlan, börtönviselt apa gyermekeként lett rendőrtiszt.

ATV-vezérigazgató: az ember nem lesz mellőzhető

Hiába a sajtótámadások és a gazdasági válság, az ATV-t nem lehet temetni – állítja a médiacsoport vezetője. Németh S. Szilárddal beszélgettünk a Hetek podcaststúdiójában a politikai centrumról, Budaházy Györgyrõl, és arról a bizonyos pezsgőről, amit fogadáson nyert évekkel ezelőtt, amiért a posztján maradt a viharok ellenére.

Hit és értékek

A nácik is megpróbálták egybegyúrni Európát

Az amerikai kormányzat tele volt antiszemitával, akik elzavarták a menekülő zsidókkal teli hajót, Hitler be akarta venni a briteket az ezeréves birodalmába, ezért halogatta az inváziót, a bolsevikellenes Barbarossa-terv mögé odaállt egész Európa – a második világháború kényelmetlen tényeiről beszélgettünk Pécsi Tibor történésszel.

HÁTTÉR

Bereniké, a titokzatos zsidó királynő

Szinte gyerekként vált (először) özveggyé, majd mai mércével is bulváros magánélet mellett kiváló politikai érzékről tett bizonyságot, népe érdekében. Bereniké 1. századi zsidó királyné története az antiszemita helyettesítési elmélet eredetével is összekapcsolódik.

Felmérés: a magyar szülők többsége nem tartja fontosnak, hogy engedelmes legyen a gyerek

Magyarországon öt felnőtt közül ma csak egy tartja fontosnak az engedelmességre nevelést. Hasonló a helyzet Európa más országaiban is. Közben az engedelmességre egyre inkább úgy tekintünk, mint valamiféle birkatermészetre, ami a hatalom kénye-kedvét szolgálja. Pedig az eredeti kifejezés ennél sokkal több értéket hordoz magában, mind az egyén, mind a társadalom számára.

Erdogan ismét behúzta: a török választás tanulságai

Törökország szekularizmussal való kísérletének kezdete az Osz­mán Birodalom utolsó éveire nyúlik vissza. Ma, amikor a vallás és a közszféra közötti kapcsolat megint vá­laszút elé került, bizonyos szempontból vereséget szenvedett.

KÁVÉSZÜNET

Párizsi úti beszámoló: A legek városa

Szokták mondani, hogy Párizs a világ egyik legszebb és legromantikusabb városa, amely különleges hangulatával hamar rabul ejti az ember szívét. Itt található a legdrágább sugárút, a világ egyik legnagyobb múzeuma is, és a kihagyhatatlan Disneyland, ami egyedülálló Európában.

Félelem, rettegés, borzongás: Így hat a Horror

Vajon honnan ered az az igény az emberben, hogy ijesztő filmeket nézzen? A közelmúltban megjelenő és elsöprő sikert arató, gyerekek körében is népszerű Wednesday című horrorvígjáték-sorozat kapcsán beszélgettünk Mikecz Ráhel pszichológussal.

Hogyan töltsünk minőségi időt a gyermekeinkkel?

 „Töltsünk minőségi időt gyermekeinkkel!” – szól a hangzatos és egyben már-már frusztráló klisé, amikor azon fáradozunk, hogy tökéletes szülőkként tökéletes gyermekeket neveljünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!