hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trump kihívója lehet a harcos gyermekvédő floridai politikus
Elnökjelölt születik?
Trump kihívója lehet a harcos gyermekvédő floridai politikus

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 07. 21.
Ron DeSantis floridai kormányzó az elmúlt években üstökösként emelkedik fel a Republikánus Pártban. Úgy tűnik, az egyre nagyobb népszerűségre szert tevő politikus több is akar lenni, mint a kultúrharc konzervatív sztárja.

A Roe kontra Wade ítélet megsemmisítésének árnyékában nem nagyon cikkezett a média arról az eseményről, ami nem sokkal később Fort Lauder­dale-ben történt. Csak július közepén szúrta ki a Politico, hogy a floridai nagyvárosban egy privát „partira” került sor, ahol a vendégsereget republikánus kormányzók, vagyonos üzletemberek és konzervatív újságírók, influenszerek alkották. Az est házi­gazdája pedig nem más volt, mint Florida kormányzója, Ron DeSantis. Az egyre szélesebb körben ismert republikánus politikus sokak szerint már megtette az első lépéseket ahhoz, hogy 2024-ben fajsúlyos indulóként szállhasson ringbe a republikánus elnökjelöltségért, amihez elengedhetetlen, hogy neves politikusok, potenciális kampánytámogatók és a média képviselői mellette álljanak.

Az olasz floridai

Ronald Dion DeSantis 1978-ban látta meg a napvilágot olasz katolikus bevándorló szülők gyermeke­ként. Ükapja még 1904-ben szelte át az Atlanti-óceánt, ükanyjától viszont 1917-ben kis híján megtagadták a belépést az Egyesült Államokba, hiszen épp akkor szavaztak meg egy szigorúbb bevándorlási törvényt, ám Luigia Colucci néhány hónappal a rendelkezés hatályba lépése előtt érkezett, így Ron jó néhány évtizeddel később az itáliai félsziget helyett Floridában tölthette gyermekkorát.

Középiskolai évei után a Yale-en és a Harvardon tanult, kiváló eredményekkel. Belépett a hadseregbe, még Irakban is szolgált, hazatérése után pedig rövidesen politikai pályára lépett. 2012-ben Florida állam képviseletében tagja lett a Kongresszusnak és még kétszer sikerült újraválasztatnia magát. Képviselőként több törvényjavaslatot is benyújtott, Izrael mellett is nemegyszer kiállt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!