Ciánnal akarták megmérgezni Beregszász ivóvizét? Az ukrán biztonsági szolgálat cáfol
A Police Control Ukrain oldal szerint fiatalok egy csoportja magyarokat célzó tisztogatásra készült
Ciánnal akarták megmérgezni Beregszász ivóvizét? Az ukrán biztonsági szolgálat cáfol

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 09.
Kárpátaljai magyar sajtóorgánumok és a Police Control Ukrain Facebook-oldal szerint ismeretlen fiatalok egy csoportja ciánnal próbálta megmérgezni a kárpátaljai, zömében magyarok által lakott Beregszász ivóvizét, azonban a hatóságok időben rátaláltak üzenetváltásukra, melyben állítólag etnikai tisztogatást tervezgettek. Az ukrán biztonsági erők igyekeztek cáfolni a hírt, és  kijelentették, hogy nem indul nyomozás az ügyben.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A kárpátalja.ma tudósítása szerint a Telegram chatben arról írtak, hogy

meg akarják tisztítani Kárpátalját a szeparatistáktól, Beregszászt pedig a magyaroktól

Hozzátették, a Facebook-bejegyzés szerint az ukrán biztonsági erők két elkövetőt elfogtak, és másik hármat még keresnek, illetve ciánport is lefoglaltak. A bejegyzéshez képeket is csatoltak.

A Kárpáti Igaz Szó híroldal szerint az SZBU, azaz a biztonsági szolgálat helyi vezetője, Vanda Miljo sietett cáfolni a vízmérgezési kísérlettel kapcsolatos híreket, és leszögezte, hogy nem vettek őrizetbe senkit, büntetőeljárást sem indítottak. 

(Kárpáti Igaz Szó/kárpátalja.ma/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!