Budapestre költözteti forgatását a népszerű izraeli sorozat, a Fauda
Eredetileg Ukrajnába mentek volna
Budapestre költözteti forgatását a népszerű izraeli sorozat, a Fauda

Youtube/Fauda Official

2022. 02. 17.
Ukrajnából Magyarországra helyezi át forgatását az izraeli sikersorozat, a Fauda. A döntés hátterében az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus fokozódó veszélyét jelölték meg. A színészek biztonsága miatt tehát a produkció Budapestre költözik.

"A Fauda című izraeli sikersorozat a Moszkva és Kijev között fennálló válság miatt kénytelen elköltöztetni 5. évadának forgatását Ukrajnából, és Magyarországra áthelyezni"

 – közölték a producerek szerdán.

A sorozat izraeli forgatása az elmúlt hónapokban fejeződött be, és nem sokkal később el is kezdődött Kijevben. A forgatás most Budapesten folytatódik, miután az Ukrajna elleni orosz katonai fellépés miatti aggodalmak miatt a produkció új helyszínt keresett.

A műsor producerei még nem tudtak pontos dátumot megjelölni arra, hogy mikor is kezdődik majd a magyar forgatás, mivel az alternatív helyszínt csak a közelmúltban biztosították.

Hozzátették, hogy az Ukrajnából való kiköltözésről azért döntöttek, hogy a növekvő feszültségek közepette biztosítsák a stáb biztonságát.

A Fauda, arabul „káosz” című sorozatot Lior Raz és Avi Issacharoff közösen hívta életre. A műsor szinte azonnal népszerű lett, miután első évadát először bemutatták Izraelben 2015-ben. A Netflix online streaming oldal 2016-ban vette át, ahol mára 190 országban közvetítik a "Netflix Original" címke alatt.

A sorozat sikere olyan széles körű, hogy ez lett az első izraeli műsor, amelyet fárszi nyelvre is szinkronizáltak.
A műsor perzsa változatát a Manoto TV sugározza, egy londoni székhelyű nemzetközi perzsa nyelvű csatorna, amely többek között Iránban is elérhető.

(Ynet/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!