hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fauda: Brüsszelnek gőze sincs, mi zajlik a darázsfészekben
Káosz keleten, és immár nyugaton is
Fauda: Brüsszelnek gőze sincs, mi zajlik a darázsfészekben

Fotók: FB / Fauda Official

2023. 03. 16.
A Fauda negyedik évadában A terrorelhárítás hajszája előbb Európába viszi őket, majd vissza szűkebb pátriájukba. Egyértelmű, hogy a közel-keleti mozaikot inkább értik. Pedig ott már nem érezni a belga csoki illatát.

E zenfelül barázdákat húz az arcokra a századon át görgetett sokféle feszültség. Doron, Nurit és persze Ayoub kapitány mégsem a múltba gabalyodik, ők jelen idős alakok, akik – ez benne van a pakliban – folytonosan sebeket kapnak, veszteségeket dolgoznak fel. Pihenés csak röviden. A pillanatnyi békeszünetek; egy esküvő vagy kerti sütögetés mindössze epizódok egy véget nem érő „nem hivatalos” háborúban. Ahol persze ellencsapásokat  is osztanak bőven, amint ez a titkosszolgálatoknál elvárt, elsőként most Brüsszelben.

Ez egy véleménycikk.

A vén Európa egyik fő városa (nekünk nagyon is) úgy néz ki a filmben, mint Budapest; és persze hogy az. A belga főváros szerepébe bújt Budapest volt már Párizs (München c. film) és Moszkva (Die Hard 5), nem okoz gondot az újabb átlényegülés – mi meg tapsikoló kisgyerek módjára ismerjük fel a suhanó 2-es villamost, a gangos pesti belső udvarokat, az Andrássy utat, s még azt a tömbházat is, ami a filmbeli felirat szerint: „Shin Bet-létesítmény”. Hogy ez hozzátesz-e valamit az élményhez? Sokunknak bizonyára igen; ott vagyunk valamiképp egy világhírű projektben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!