Botrány Németországban: Nőket drogoztak be egy pártrendezvényen, amin ott volt a kancellár is
Partidroggal ütöttek ki legalább kilenc nőt a szociáldemokraták meghívásos buliján
Botrány Németországban: Nőket drogoztak be egy pártrendezvényen, amin ott volt a kancellár is

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 07. 10.
Németországban legalább kilenc nőt bedrogoztak egy meghívásos pártrendezvényen, amin részt vett a Olaf Scholz kancellár és több képviselő is – közölte szombaton a Szociáldemokrata Párt az AFP News szerint.

Egyelőre beláthatatlan következményekkel járó botrány rázta meg Németországot:

legalább kilenc nőnek adtak partidrogot egy meghívásos pártrendezvényen, amit többek között ott volt Olaf Scholz kancellár, és több vezető politikus is. 

A német rendőrség testi sértés gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen elkövetők ellen. A szociáldemokraták szerdai buliján mintegy 1000 ember vett részt. 

Droggal ütötték ki az áldozatokat

Az eset azután robbant ki, hogy egy 21 éves nő kórházba ment a szociáldemokraták partija után, ahol arról számolt be, hogy a rendezvényen órákon keresztül szédült és rosszul érezte magát, majd képtelen volt visszaemlékezni, hogy mi történt vele az este további részében. Ezután rendeltek el vérvizsgálatot. 

A rendőrség közlése szerint a nő evett és ivott is a rendezvényen, de nem fogyasztott alkoholt. Szombat reggelre további négy nő jelentkezett ilyen történettel, mostanra pedig legalább kilenc esetről tudni. 

A valós áldozatok száma azonban jóval magasabb is lehet, mert sokan egyáltalán nem emlékeznek, vagy szégyellnek a hatóságokhoz fordulni. 

A német média szerint az áldozatoknak egyértelműen olyan drogot kevertek az ételükbe vagy italukba, ami teljesen kiütötte őket. 

A szociáldemokraták társvezetője, Lars Klingbeil a Weltnek arról beszélt: dühös, hogy ilyen előfordulhat egy párt által szervezett rendezvényen. Hozzátette: együttműködnek a hatóságokkal, és remélik, hogy sikerül elfogni és felelősségre vonni az elkövetőket. 

(Hetek / AFP News / SCMP)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!