hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Abortuszlegalizáció, LMBTQ-ügyek, migránsok: "woke-minisztérium" Németországban
Európának is más irányt szabna az új német kormány
Abortuszlegalizáció, LMBTQ-ügyek, migránsok: "woke-minisztérium" Németországban

A német birodalmi szimbólum alatt új Európa-koncepció készül.(Fotó: AP / Markus Schreiber)

2021. 12. 02.
Megszületett a német kormánykoalíció: a szociáldemokraták, a zöldek és a liberálisok szövetsége. A hosszas koalíciós tárgyalások után a leendő kormány a Merkel-korszak végét jelenti, és 16 év kormányzást követően ellenzékbe küldi jobbközép Kereszténydemokrata Unióját (CDU) és testvérpártját, a Keresztényszociális Uniót (CSU). Nagyszabású terveik egész Európát a feje tetejére állíthatják.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Olaf Scholz (SPD), Robert Habeck és Annalena Baerbock (Zöldek), illetve Christian Lindner (FDP) pártjai megállapodást kötöttek az új kormány megalakításáról. A „jelzőlámpa-koalíció” (piros-sárga-zöld) 177 oldalas programja magában foglal egy európai reformtervet is. A dokumentum a „Merj több előrelépést: Szövetség a szabadságért, az igazságosságért és a fenntarthatóságért” címet viseli.

Az új kormány koalíciós pártjai nem hagyományos kísérőpartnerek. Az üzletpárti Szabad Demokraták általában inkább a jobbközéphez igazodtak, nem pedig a baloldali SPD-hez és a Zöldekhez. Szerdán azonban Németország koalíciós kormánya mosolygós, egységes frontot mutatott az összegyűlt újságíróknak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!