„Az EU csupán az USA 51. állama, Washington rendre utasította a Vad Dámát” - Medvegyev keményen beleszállt von der Leyenbe
„Az EU csupán az USA 51. állama, Washington rendre utasította a Vad Dámát” - Medvegyev keményen beleszállt von der Leyenbe

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 12. 01.
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök a Twitter oldalán reagált arra a fiaskóra, ami az Európai Bizottság elnökének közzétett, majd letörölt sajtótájékoztatós videója körül kialakult.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán egy videót tett közzé arról, hogy az EU milyen további intézkedéseket javasol Oroszországgal szemben.

Ebben többek között arról beszél, hogy több mint 100 ezer ukrán katona halt meg a háborúban, ami jóval magasabb szám, mint ami eddig bármikor a sajtóban elhangzott. Ezt számon is kérte tőle az ukrán fél, mire a videót letörölték az elnök közösségi oldaláról.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök azonban nem hagyta annyiban az ügyet, a Twitter oldalán kritizálta élesen az uniós vezetőt. 

"Ursula, a Vad Dáma arról posztolt, hogy Ukrajna 100 ezer katonát veszített, így az egész világ ezt láthatta. Aztán a videót megvágták. Világos, a washingtoni kormányzat rendre utasította a dámát, nem kegyelmeztek neki. Inkább megalázták, ha úgy nézzük. Nincs már EU, csak egy 51. szövetségi állam" - írta bejegyzésében a volt orosz elnök. 

(Twitter / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!