Arra kérte híveit, hogy imádkozzanak Putyinért - nekimentek Franklin Grahamnek
A világhírű evangélista azonban támogató üzeneteket is kapott
Arra kérte híveit, hogy imádkozzanak Putyinért - nekimentek Franklin Grahamnek

Forrás: Youtube/CBN

2022. 02. 22.
Durva bírálatok érték Franklin Graham amerikai evangélistát, amiért arra buzdította a keresztényeket, hogy imádkozzanak Vlagyimir Putyin orosz elnökért az orosz-ukrán határon kialakult helyzet miatt. Többen Graham védelmére keltek a támadások után.

Érdekli a téma? Hasonló tartalmakért kövesse a Heteket Youtube-on is!

„Imádkozzunk ma Putyin elnökért. Furcsán hangozhat ez a kérés, mégis imádkoznunk kell, hogy Isten munkálkodjon a szívében, hogy elkerüljük a háborút és a sokezres emberi veszteségeket”

– írta Graham közösségi médiaoldalán.

Felhívásában ugyan semmi támogatás nem hangzott el az orosz elnökkel szemben, bejegyzése azonban több politikai szereplőt is arra indított, hogy reagáljon a posztra. Jon Coopers, a Biden-adminisztrációt segítő politikai akcióbizottság egykori pénzügyi vezetője Twitteren azt írta, hogy

„a Trump-imádó evangélista, Franklin Graham nem régiben azt mondta követőinek: Imádkozzunk ma Putyin elnökért. Irreális.”

A demokraták észak-karolinai kongresszusi jelöltje, Scott Huffman szintén Twitteren adott hangot nemtetszésének Graham bejegyzése kapcsán.

„Franklin Graham arra kéri követőit, hogy imádkozzanak Putyinért. Azt hiszem, megfeledkezett az ukránokról és szövetségeseinkről a NATO-ban.” Huffman azt is hozzátette, hogy ez majdnem olyan, mintha az ellenséget támogatná.

De Graham védelmében is felszólalt néhány jól ismert hangadó.

David French politikai kommentátor például úgy fogalmazott, hogy „Magam is kritizáltam már Grahamet, de a most ellene irányuló támadások alaptalanok.”

„Azért imádkozni, hogy  (Putyin – a szerk.) törekedjen a békére, nem csak hogy igazolható, de valóban szükségszerű. Ezért imádkozom én is.”

A Vanity fair egyik szerkesztője, Jeff Sharlet pedig úgy nyilatkozott, hogy „Én vagyok az utolsó, aki megvédené Franklin Grahamet (…), de ha kiragadom az „imádkozz Putyinért" posztot a szövegkörnyezetből, azzal csak a fasiszta tévinformációkat ismételném meg.

„Graham arra kéri követőit, hogy imádkozzanak Istenhez, hogy akadályozza meg Putyint abban, hogy háborút indítson.”

Mint fogalmazott,

„Van elég piszkos ügy a jobboldalon, nem kell gyártani.”

Franklin Graham és Putyin kapcsolatát többen már korábban is górcső alá vették.

2014-ben Grahamet például azt találta mondani, hogy jobbnak tartja Oroszország politikáját a gyermekek "meleg propagandától" való védelmében, mint Obama LMBT-politikáját. A Billy Graham Evangelistic Association's Decision magazinjának így nyilatkozott: "Véleményem szerint Putyinnak igaza van ezekben a kérdésekben."

"Nyilvánvalóan sok mindenben tévedhet, de állást foglalt amellett, hogy megvédje nemzete gyermekeit a meleg és leszbikus program káros hatásaitól."

A vezetőkért való imára, legyenek azok jó vagy rossz vezetők, maga Pál apostol is felszólít a Bibliában:

"Intelek azért mindenek előtt, hogy tartassanak könyörgések, imádságok, esedezések, hálaadások minden emberekért, királyokért és minden méltóságban levőkért, hogy csendes és nyugodalmas életet éljünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel." (I. Timótheus 2.)

(PremierChristian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!