A Vatikán vizsgálatot indított a newcastle-i katedrálisban tartott „szexparti” ügyében
A Vatikán vizsgálatot indított a newcastle-i katedrálisban tartott „szexparti” ügyében

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 01. 24.
A Vatikán a newcastle-i katedrálisban tartott „szexparti” kapcsán indított vizsgálatot, amelyre állítólag a koronavírus miatti bezárások idején került sor.

A katolikus egyház Robert Byrne egykori püspök lemondásának körülményeit kívánja feltárni és a nyomozás részeként azokat az állításokat, híreket is kivizsgálják, amelyek szerint Michael McCoy atya, a newcastle-i katedrális esperese felkereste a hívőket, hogy jöjjenek el hozzá egy partira, amit a katedrálisban a papok szálláshelyén tartottak meg. Méghozzá abban az időszakban, amikor az összejöveteleket teljesen betiltotta a kormány a vírus miatt.

Michael McCoy atya 2021 áprilisában lett öngyilkos, négy nappal azután, hogy megtudta, hogy a northumbria-i rendőrség nyomozást indított ellene gyermekek szexuális zaklatása miatt.

Az egyházon belüli egyik névtelen forrás a Sunday Timesnak elmondta, hogy

„Számos panaszt tettek már az egyházmegyében élő emberek a kitudódott szexparti kapcsán, amit a Newcastle-i katedrálishoz tartozó papok szálláshelyén tartottak.”

Bár a jelek szerint az egykori püspök, Byrne nem vett részt a szexpartin, decemberben lemondott püspöki posztjáról, és a hívőknek azt mondta, hogy azért döntött így, mert „túl nagy teherré vált” számára a tisztség betöltése. Még 2019-ben ugyanis ő nevezte ki McCoy-t.

(The Guardian / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!