„A madár kiszabadult” - Musk átvette a Twitter irányítását, rögtön ki is rúgta a felsővezetőket
Végül 44 milliárd dolláros vételáron szerezte meg a céget
„A madár kiszabadult” - Musk átvette a Twitter irányítását, rögtön ki is rúgta a felsővezetőket

forrás: Youtube/BBC News

2022. 10. 28.
Hónapokon át húzódó jogi hercehurca után Elon Musk felvásárolta a Twittert 44 milliárd dolláros vételáron. Rögtön azután, hogy átvette az irányítást a cég felett, meg is hozza első vezetői döntéseit: elbocsátott több felsővezetőt, köztük Parag Agrawal vezérigazgatót.

Bár Musk nem nyilatkozott hivatalosan a cég átvétele kapcsán, a Twitter-profilján azt írta, hogy

„A madár kiszabadult.”

Nem sokkal azután, hogy a Twitter vezetője lett, Elon Musk számos vezetőt kirúgott, így például

  • Agrawal vezérigazgatót,
  • Ned Segalt pénzügyi igazgatót,
  • valamint Vijaya Gadde-t, a jogi irányelvekért és biztonságért felelős vezetőjét.

Agrawal és Segal egészen mostanáig a Twitter San Franciscó-i központjában dolgoztak, a vezetőváltás után viszont egyből elbocsátották őket, így máshol kell majd munka után nézzenek.

Sajtóértesülések szerint azonban az ő leváltásuk csak a kezdet. Musk állítólag a Twitter alkalmazottainak közel 75 százalékát tervezi elbocsátani, hogy törleszteni tudja a cég adósságait. A milliérdós viszont ezen hírek után nem sokkal azt mondta, hogy nem tervez ilyen brutális leépítéseket.

(TheGuardian/Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!