A gumiabroncsok cseréjével kapcsolatos fontosabb tudnivalók (x)
A gumiabroncsok cseréjével kapcsolatos fontosabb tudnivalók (x)

www.olcsobbgumi.hu

2021. 03. 17.
A gumiabroncsok cseréjének időzítése és kivitelezése rendkívül fontos teendőnek számít autótulajdonosként. Úgyhogy ehhez mérten nem is lehetett kérdés, hogy külön bejegyzést szánunk a témakör ismertetésének.

Ez egy PR cikk

Végignéztük tehát azokat a fontosabb tudnivalókat, amelyekkel az autógumi-csere témakör kapcsán erősen indokolt lehet számolni tudatos autófelhasználóként vagy -tulajdonosként gondolkodva.

Egyértelmű jelek, amikor nem célszerű halogatni az abroncsok cseréjét

Nincs mit várni olyankor, amikor az abroncsok egyikét erőteljes mechanikai sérülés érte. Ilyenkor indokolatlanul nagy kockázatot jelentene fent hagyni az egyébként sérült gumikat. Szintén sürgető a csere olyankor, amikor az abroncsokat legalább öt vagy hat éve használjuk.

Mindezen felül a gumiabroncsok kopásának a mértéke lehet még mérvadó. A hatósági előírások szerint 1,6 mm az alsó határ. Viszont a gyakorlati tapasztalatok alapján bizony nem javasolt megvárni azt, hogy a gumiabroncsok ennyire elkopjanak. Jobban járunk, hogyha proaktív módon rászánjuk magunkat a cserére.

Amikor igény szerint akár önállóan is kivitelezhető a gumik cseréje

Hogyha megvannak a szükséges eszközök, és még az affinitás sem hiányzik, akkor bizony megoldható a gumiabroncsok cseréje önállóan. Persze ennek is vannak bizonyos feltételei. Példának okáért olyankor sokkal egyszerűbb megoldani a szezonális cserét, amikor a téli és nyári gumiabroncsok külön felnin vannak tárolva.

Az önállóan megoldott gumicsere egyértelmű előnye, hogy megspóroljuk vele a szerviznél történő várakozást és időveszteséget. Cserébe nekünk kell biztosítani minden szerszámot, nem beszélve a szükséges tudás rendelkezésre állásáról.

Persze az esetek döntő többségében nem túl komplex feladatról van szó. Némi utánajárással, illetve YouTube kereséssel akár a nulláról is megtalálhatjuk a metódus nyitját.

Praktikus segédlet a gumiabroncsok kiválasztásához

Ha már a gumiabroncsok cseréje mellett döntünk, akkor erősen javasolt tudatos döntést hozni az újonnan beszerzett gumik minősége kapcsán. Persze a legfontosabb kiindulópontot mindig az jelenti, hogy várhatóan milyen utakon, intenzitással és gyakorisággal használjuk a gumikat.

Hogyha várhatóan napi szinten fogjuk hajtani az autót, akkor erősen indokolt plusz pénzt szánni a magasabb minőséget képviselő abroncsokra. Ez a plusz befektetés ugyanis megbízható teljesítményen és hosszabb élettartamon keresztül hozza majd vissza az árát.

Mindezen felül a méret sem mindegy. Úgyhogy előzetesen célszerű lesz részletesen és alaposan tájékozódni a szóba jöhető abroncsok adatairól, beleértve ebbe a kiviteleket és márkákat.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!