A gipszkarton válaszfalak szerelésének javasolt folyamata (x)
A gipszkarton válaszfalak szerelésének javasolt folyamata (x)

www.hoszigeteles-arak.hu

2021. 05. 11.
Megoldandó feladatot jelent a gipszkarton válaszfalak szerelése, viszont nem ismerjük a kivitelezéshez szükséges lépéseket? Gond egy szál se! Ez a bejegyzés ugyanis lépésről lépésre mutatja meg a komplett folyamatot!

Ez egy PR cikk

Vagyis egészen az alapoktól fogunk kezdeni, és megyünk végig a gipszkarton válaszfalak szerelésének folyamatán. Közben pedig minden egyes fázisnál meg fogunk állni, és kitérünk a legfontosabb tudnivalókra.

Hogyan álljunk neki a gipszkarton válaszfalak szerelésének?

Elsőként értelemszerűen a válaszfal pontos helyét kell kijelölni a padlón. Ezt olyan precízen próbáljuk meg kivitelezni, amennyire csak lehet. Ha megvan a pontos jelölés, akkor a fal kerületi elemeire a csatlakozó szivacscsíkot kell felragasztani.

Ezután következhet az UW-gipszkarton profilok rögzítése egyrészt a padlóra, másrészt a mennyezetre. Magához a rögzítéshez egyébként műanyag beütődübelek alkalmazása javasolt. Arra mindenképp figyeljünk oda, hogy a dübelek alkalmazási helye legyen ideális távolságra a fal sarkaitól. Erre a mennyezetre, illetve a padlóra történő rögzítésnél is figyeljünk.

A gipszkarton válaszfalak szerelésének következő lépései

A következő fontos lépésként a CW-gipszkarton profilokat kell az UW-gipszkarton profilokba illeszteni, hogy ennek köszönhetően a CW-gipszkarton profil az alsó UW-gipszkarton profilban álljon. Az elhelyezés kapcsán figyeljünk rá, hogy a CW-profilok szárai a szerelés irányába nézzenek. Ennek köszönhetően a profil merevebb oldalán tudjuk majd indítani a lapok rögzítését.

Jönnek a gipszkartonlapok, amelyeket a fal egyik oldalára illesztünk. Fontos, hogy a lapokat állítva tegyük fel szép egymásutánban, a rögzítésük pedig a függőleges CW-profilokhoz történjen. Az illesztés egyébként elsősorban a speciális gyorsépítő csavarok alkalmazásával valósulhat meg.

A következő teendőkkel tudjuk sikeresen lezárni a gipszkarton válaszfalak szerelésének teendőit

Amint megvagyunk az egyik oldal teljes beburkolásával, akkor ne feledkezzünk meg az elektromos vezetékek elvezetéséről, illetve esetlegesen a gépészeti csövek kiállásával. Egyébként a CW-profilokon található nyílások pontosan azt a célt hivatottak szolgálni, hogy az elektromos kábelek elvezetéséhez ideális helyet találjunk.

A gépészeti és elektromos vezetékek bekötését követően jöhet a hőszigetelés, magyarul helyezzük be az ásványgyapot hőszigetelő anyagot. Amikor ezzel is szépen elkészültünk, akkor következhet a fal másik oldalának a teljes burkolása. Természetesen ezt a feladatot is az erre a célra ideálisnak számító csavarok segítségével tudjuk hatékonyan véghez vinni.

Amikor ez is megvan, már majdhogynem készen is vagyunk a feladattal. Gyakorlatilag nem is maradt más teendőnk a hézagoláson, illetve a nemkívánatos csavarfejek eltüntetésén kívül. Ezt persze igyekezzünk maximális precizitással kivitelezni a kifogástalan végeredmény elősegítése végett.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!