2SLGBTQQIA+ emberek? Trudeau mindenkit összezavart szexuális identitásokra utaló legújabb rövidítésével
A kanadai miniszterelnök az úgynevezett "kétszellemű" őslakosokat is beemelte
2SLGBTQQIA+ emberek? Trudeau mindenkit összezavart szexuális identitásokra utaló legújabb rövidítésével

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 10. 07.
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök sokak értetlenkedését kiváltotta az interneten a szexuális identitások rövidítésének legújabb iterációjával, amely magában foglalja az LMBT -t is, de messze nem kizárólagosan. Trudeau megjegyzését a Sisters in Spirit virrasztás után tette, amely eltűnt vagy meggyilkolt, „különleges szexuális identitású” emberekről való megemlékezést szolgálja.

Bejegyzésében a következőket írta:

„Szerte az országban gyertyákat gyújtanak az emberek azon őslakos nők, lányok és 2SLGBTQQIA+ személyek tiszteletére, akiket eltűntnek nyilvánítottak vagy meggyilkoltak.

Tovább kell folytatnunk a közös munkát, növelnünk kell a tudatosságot, és támogatnunk kell a jelenleg is folyamatban lévő nemzeti tragédiának a felszámolását.”

Carolyn Bennett, a kanadai őslakosokkal való kapcsolatokért felelős miniszter több kontextust is adott a bizarr rövidítéshez saját üzenetében:

„Arra buzdítok minden kanadait, hogy szánjon időt az őslakos nők, lányok és a két szelleműek, leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, kérdőjeles, interszexuális és aszexuális (2SLGBTQQIA+) személyek tiszteletére” 

Bár a legtöbb kanadai jól ismeri az LMBTQ rövidítést, a „2S”-el úgy tűnik, Trudeau az őslakosokat szeretné priorizálni, akik közül a „kétszelleműség”, azaz a férfias és nőies szexualitás keveréke ered.

Az internet népe nem volt rest: azonnal gúnyos magyarázatokkal állt elő a kanadai miniszterelnök újítására: volt aki azt feltételezte, hogy Trudeau véletlen ráült a billentyűzetre, és így új szexuális identitást hozott létre, mások azon viccelődtek, hogy belépési jelszavát posztolta ki véletlenül. 

Mások Trudeau saját véleményére voltak kíváncsiak, hogy mégis mire szolgálnak az extra karakterek bejegyzésében.

(Fox News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!