hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fidel Castro fia a kanadai miniszterelnök?
Trudeau-család sajátos története
Fidel Castro fia a kanadai miniszterelnök?

Fotó: AP / Lawrence Harris

2022. 02. 24.
A jelenlegi kanadai események leginkább Pierre Trudeau miniszterelnöksége alapján érthetők meg, hiszen nagyrészt ő hozta létre azokat a politikai változásokat, amelyekkel megágyazott ezeknek.

 A szájára vette a globális falu Justin Trudeau-t: az a hír kering, hogy a kanadai miniszterelnök Fidel Castro fia. Az elmélet népszerűsítői a fizikai hasonlóságon túl azzal érvelnek, hogy szülei, Margaret és Pierre Trudeau 1971-es karib-tengeri nászútjuk során több napot egy „meg nem nevezett” szigeten töltöttek, és első gyermekük 8 és fél hónappal később jött a világra.

A házaspár Castro iránti rajongása és a megismerkedésüktől fogva dokumentálható gyakori félrelépései szintén közismertek.

Meglehetősen bizarr gondolat, hogy a nyugati világra – és nemcsak a gyengébbik nem képviselőire, hanem politikusokra is – sok esetben delejes erővel ható kubai diktátor utódja kormányozza az eddig szabadnak tartott világ egyik vezető hatalmát, de Justin Trudeau biológiai apja valódi kilétének végső soron nincs jelentősége. A Kanadában jelenleg kibontakozó autoritárius fordulat ugyanis nem Castro, hanem Pierre Trudeau ideológiai és politikai öröksége.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!