hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szemünk láttára válik puha diktatúrává az egyik legszabadabb ország?
Épülő wokizmus Kanadában, és Jordan Peterson kálváriája
Szemünk láttára válik puha diktatúrává az egyik legszabadabb ország?

Justin Trudeau(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2023. 09. 07.
Drákói Covid-intézkedések, számlazárolások, cenzúra, átnevelő képzés. Ha ezeket a kifejezéseket halljuk, pár éve még nem Kanadára gondoltunk volna, melyről a gyönyörű természeti képek mellett az udvarias, kedves polgárok, és úgy általában a béke szigete jutott volna inkább eszünkbe.

Az elmúlt közel tíz év során a juharszirup és a jéghoki hazájában azonban a szabadságjogok drámai eróziójának és a totalitarianizmus egyes elemei megjelenésének lehettünk tanúi, különösen a Covid-járvány, illetve az LMBTQ-ideológia mentén. Egy olyan társadalom jött létre, ahol az alapvető szabadságjogok, a természetes nemek és a bibliai igazságok melletti nyilvános kiállás, bizonyos orvosi, politikai eljárások határozott kritizálása, a békés polgári engedetlenség, illetve annak támogatása elfogadhatatlanná, sőt szankcionálandó bűntetté vált.

Számos történettel példázhatnánk Kanada ideológiai diktatúrájának létét. Ilyen például a szigorú járványrendelkezések ellen tiltakozó Szabadság-konvojban részt vevők és az őket támogatók bankszámláinak állami befagyasztása, és belföldi terroristának bélyegzése. A tüntetés az első nagy pofont akkor kapta, mikor az adománygyűjtő GoFundMe oldal az ottawai városvezetés felszólítására lefoglalta a kamionosok megsegítésére összegyűjtött 10 millió dollárt. Azonban a legnagyobb csapást az jelentette, amikor a különleges helyzetre hivatkozva bírósági engedély nélkül 280 résztvevő bankszámláját fagyasztották be.

Vagy itt van Josh Alexander, egy 17 éves tiné­dzser esete, akit azért függesztett fel katolikus iskolája, mert kiállt lány diáktársai mellett, akik nem akartak a transzneműek elfogadása jegyé­ben biológiai fiúkkal egy öltözőt, egy mosdót használni. A keresztény fiú, aki kijelentette, két nem létezik, és nincs azok között átjárás, búcsút mondhatott gimnáziumi tanulmányainak, sőt még szülei is elvesztették állásukat, vélhetően fiuk aktivizmusa miatt. Josh az iskola után ugyanis az utcákon is hirdette a bibliai igazságokat, szót emelt a gyerekeket célzó perverz drag-mesedélutánok ellen, és nem átallott még Bibliákat is osztogatni. Az, hogy a rendőrség elsőként sosem az őt erőszakosan lökdöső, Bibliáit nyilvánosan elégető embereket, hanem őt vezette el rendre bilincsben, szintén sokat elárul a vallás és véleménynyilvánítás szabadságáról az északi országban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!