hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Szemünk láttára válik puha diktatúrává az egyik legszabadabb ország?

Drákói Covid-intézkedések, számlazárolások, cenzúra, átnevelő képzés. Ha ezeket a kifejezéseket halljuk, pár éve még nem Kanadára gondoltunk volna, melyről a gyönyörű természeti képek mellett az udvarias, kedves polgárok, és úgy általában a béke szigete jutott volna inkább eszünkbe.

Belföld

Miért állt bele Horthy méltatásába Lázár János?

Úgy tűnt, hogy az utóbbi években a történészek asztalára kerül az évtizedekig az emlékezetpolitika frontvonalában álló kérdés, Horthy Miklós megítélése. Aztán Lázár János miniszter ellátogatott Kenderesre, és néhány mondatával felkavarta a történelmi vitát.

Tényleg egyre több a kegyetlen bűncselekmény Magyarországon?

Vérfagyasztó gyilkosságok történtek hazánkban az elmúlt időszakban. A nyár árnyas oldala társadalmunk aktuális mentális állapotáról ad pillanatképet – erről kérdeztük Hack Péter egyetemi tanárt, valamint az Országos Kriminológiai Intézet szakértőit.

Ezért ilyen fontos Németországnak a kannabisz legalizálása

A marihuána termesztésének, fogyasztásának, értékesítésének „ellenőrzött legalizálását” javasolja a kormány Németországban. A javaslat az amerikai trenddel összhangban a megengedő szemléletű drogpolitikát erősítené meg Európában.

Hit és értékek

Amikor az iszlám majdnem térdre kényszerült

1260 szeptemberében egy olyan csatára került sor, ami évszázadokra meghatározta az akkori civilizációk erőviszonyait. A bibliai helyszínen, az apokalipszis völgyében vívott csata akár a muszlim világ teljes behódolását hozhatta volna; ennek azonban a gyökeres ellentéte valósult meg.

HÁTTÉR

Robotmelósok építhetik a jövő otthonait

Az építőipar komoly kihívásokkal néz szembe. Az előrejelzések szerint 2030-ra tízből kilenc építőipari cég szakemberhiánnyal fog küzdeni. Sokan úgy gondolják, hogy a mesterséges intelligenciával vezérelt robotok hozhatják el a megoldást ebbe a szegmensbe (is).

Teljesen kitenné a franciákat Afrikából az Egyesül Államok?

Az elmúlt évtizedben katonai puccsok hulláma vonult végig a Száhel-övezeten – azon a sivatagos sávon, amely kelet–nyugati irányban végighúzódik Afrikán. Az egykori francia gyarmatbirodalom maradékának megsemmisülése az Egyesült Államok számára (is) előnyös.

Többet ártanak, mint használnak a népszerű növényvédőszerek?

A gyomokkal és a kártevőkkel való küzdelem végigkíséri az emberi történelmet, és itt be kell látnunk, hogy napjaink nagyüzemi mezőgazdaságának kialakulásában – az emberre és környezetre káros – növényvédő szerek elterjedése döntő szerepet játszott.

Denzel Washington harmadszor is nekimegy a rosszaknak

Denzel Washington karaktere a romlást fékezi immár harmadszor, most Szicíliában. A felállás borítékolható. Egyik oldalon a kisemberek és a Védelmező. A másikon az elvetemültek hordája. Előbbiek arcán végül örömkönnyek, utóbbiak eltűnnek a színről. Mi meg felsóhajtunk: ez lenne a dolgok rendje.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!