(+18) Véres terrortámadás a Templomhegy bejáratánál: Hamasz-terrorista lőtt agyon egy embert, négy másikat megsebesített
A merénylő korábban egy kelet-jeruzsálemi iskolában tanított
(+18) Véres terrortámadás a Templomhegy bejáratánál: Hamasz-terrorista lőtt agyon egy embert, négy másikat megsebesített

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 11. 21.
Egy palesztin fegyveres tüzet nyitott Jeruzsálem óvárosában vasárnap reggel. Négy embert megsebesített, egy embert pedig megölt mielőtt a biztonsági erők agyonlőtték - jelentette a katonai rádió vasárnap.

A támadás halálos áldozata egy harmincéves civil, aki a kórházba szállítás után halt meg.

A palesztin merénylő, aki egyébként a Hamasz terrorszervezet tagja, a Siratófalhoz közeli, a Templomhegyre, arab nevén a Haram al-Sarif teraszra vezető Lánckapu nevű, csakis muzulmánok belépését biztosító bejáratnál kezdett el lövöldözni.

A bejáratnál mindig fegyveres katonák ellenőrzik a forgalmat. A helyszínen lévő biztonságiak a merénylőt agyonlőtték.

Sajtóhírek szerint egy izraeli rendőrnő hősies helytállásának köszönhetően sikerült ártalmatlanítani a támadót. A merénylő a fegyverét akarta kitépni a kezéből, majd késsel a fejére támadt.

A nő a vérzése ellenére dulakodott vele, majd váratlanul hátralépett - ekkor tudta a társa agyonlőni a terroristát. 

Százak ünnepelték egy kelet-jeruzsálemi menekülttáborban

A terrorista, a Suafat nevű menekülttáborban élő és egy kelet-jeruzsálemi iskolában tanító 42 éves Fadi Abu Sahidam házilagos Carl Gustaf géppisztolyt használt. Egy kést is találtak holtteste mellett a terep átvizsgálásakor.

 

 

Sajtóhírek szerint a férfi a Hamasz egyik vezetője volt a táborban, ennek megfelelően a merényletet követően több száz palesztin vonult fel, hogy a véres merényletét megünnepeljék.

A körzetben a rendőrökkel is összecsaptak, kövekkel dobálták meg őket, miközben a hatóságok a férfi családját és munkatársait őrizetbe vették.

A Hamasz tovább hergeli a fiatalokat

A Hamász, a Gázai övezetet irányító palesztin terrorszervezet és az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet üdvözölte a merényletet. A Hamász úgy fogalmazott,

"a szent város mindaddig folytatja a harcot, amíg ki nem űzi az idegen megszállót ... A fiatalok addig folytatják törvényes harcukat, amíg el nem érik szabadságukat, földjük felszabadítását és a szent helyek visszaadását".

Négy napja egy iskola közelében késeltek

Négy nappal ezelőtt egy palesztin terrorista megkéselt két határőr katonát az Ateret Kohanim nevű vallásos iskola közelében, az óváros Damaszkuszi kapujánál. Azt a merénylőt is agyonlőtték a helyszínre érkező biztonságiak.

(MTI/Hetek/Times of Israel/Hananya Naftali)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!