(18+) Közzétette az Iszlám Állam a véres felvételét a moszkvai terrortámadásról
Az egyik áldozatnak a torkát vágták el
(18+) Közzétette az Iszlám Állam a véres felvételét a moszkvai terrortámadásról

Forrás: Amaq

2024. 03. 24.
Az Iszlám Állam által működtetett hírügynökség, az Amaq közzétette azt a felvételt, amelyet a moszkvai terrortámadás elkövetői készítettek.

Az alig 90 másodperces videóban a támadók láthatóak, ahogyan csoportosan mozognak a moszkvai koncerteremnél, az egyikük gépfegyverrel közvetlen közelről lőtte agyon az áldozatait

Egy másik tömeggyilkos pedig a torkát vágta el egy földön fekvő civilnek. A felvétel a közösségi oldalakra is kikerült, a véres részeket elhomályosították. A felkavaró felvételeket (csak erős idegzetűeknek) itt tudják megnézni.

Az alábbi csak egy kivágott jelenet a nem véres részéből: 

 

A felvétel abból a szempontból is üzenetértékű, hogy azon az elkövetők "Allahu akbar"-t kiáltanak. A felvételen elhangzó beszédek fordítása így hangzik: "Öld meg őket, nincs kegyelem", "A hitetleneket legyőzzük, Allah akaratából", "Allah hatalmas".

A támadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, bár az orosz hatóságok, vezetők erre a bejelentésre érdemben még nem reagáltak. Vlagyimir Putyin orosz elnök a beszédében ukrán érintettségre utalt, ám ezt mind Ukrajna, mind az Egyesült Államok kategorikusan tagadja. 

(X)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!