hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit hozott a szuperkedd?
Joe Biden lehet a demokraták legbiztosabb választása
Mit hozott a szuperkedd?

Elise Amendola

2020. 04. 09.
A szuperkedd az amerikai előválasztások legfontosabb napja. Március 3-án tartotta a Demokrata Párt a legtöbb államban az előválasztást: több mint a delegáltak harmadáról döntöttek. A két kiemelkedően fontos állam, Texas és Kalifornia ellentétes eredményeket produkált.

A demokrata elnökjelöltségért folyó küzdelem kimenetele még nem világos, de a szuperkedd előtti napokban tisztulni látszott a kép: a listát Bernie Sanders vezette, Joe Biden pedig a Dél-Karolinában aratott győzelmével visszakerült a ringbe. Erősítette Bident, hogy hárman, név szerint Pete Buttigieg, Amy Klobuchar és Tom Steyer azzal a nem titkolt szándékkal léptek vissza a versenyből, hogy egyesítsék a demokrata választókat Sandersszel szemben.

A szuperkedd fő kérdései a következőképpen foglalhatók össze: vajon Biden tudja-e egyesíteni a mérsékelt szavazókat? Sanders meginog-e biztosnak látszó pozíciójában? Illetve Michael Bloomberg stratégiája és elképesztően drága reklámkampánya meghozza-e a várt eredményt?

Joe Biden átütő győzelmet aratott, különösen azzal, hogy a második legnagyobb államot, Texast is megnyerte. Azon texasi választók, akik csak az utóbbi napokban döntötték el, kire fognak szavazni, többnyire Bident támogatták. Riválisainak visszalépése tehát képes volt valóságosan támogatókat szerezni a korábbi alelnök számára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!