hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bármi áron Biden
Egyelőre mindent hajlandók elnézni a botrányhősnek
Bármi áron Biden

Egyelőre mindent hajlandók elnézni a botrányhősnek(Fotó: AP / Patrick Semansky)

2020. 05. 28.
Szexuális zaklatási ügye, egészségi állapota, életkora, rasszista és korrupciós vádak állnak a hosszú lista élén, ami miatt súlyos kritika éri a demokrata aspiránst. Pártja egyelőre kitart mellette, és a liberális média is elnézőnek bizonyul.

Biden, aki az Obama-adminisztráció alatt kulcspozíciót töltött be alelnökként, kezdetben még centristaként indult neki politikai pályájának. Azonban mostanra egy érzékelhető balos fordulatot vett. De mégsem ez volt a leg­inkább szembetűnő a személyét ért kritikaáradat tükrében.

Rekord életkor, vitatott egészség

Biden – amennyiben valóban jelölik és megnyeri az amerikai elnökválasztást – rekordot fog dönteni életkorával. Ugyanis előtte még senki sem töltötte be az Egyesült Államok elnöki pozícióját ilyen magas életkorral. Az 1942-es születésű politikus jelenleg 77 éves, és 78 évesen kezdené el hivatali idejének kitöltését, feltéve, hogy sikerül Trump elnökkel szemben elérni a Demokrata Párt győzelmét. Összehasonlításképpen: Donald Trump 70 évesen kezdte meg elnöki ciklusát.

Joe Bidennek korábbi alelnökként a nyilvánosság előtt is többé-kevésbé ismert egészségi állapota ugyancsak okot adhat az amerikai szavazók számára, hogy megkérdőjelezzék az elnöki hivatal betöltésével járó feladatok ellátására való képességét. Ahogy az a Biden választási esélyeit taglaló sajtóhírekből is ismertté vált, több mint 30 évvel ezelőtt Biden épphogy túlélt egy kettős agyi aneurizmát (értágulatot). Ilyen típusú egészségi problémával összefüggésben pedig sajnos a legtöbb beteg a szellemi leépülés apróbb jeleit tapasztalja az idősödés előrehaladtával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!