Hetek Univerzum
Biden újra ringben
Újabb frusztrált küzdelem az elnöki székért

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Biden újra ringben
Újabb frusztrált küzdelem az elnöki székért
2019. 05. 02.
Joe Biden egész felnőtt életét végigkísérte az ambíció, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. Két sikertelen próbálkozás után ismét nekifut. Huszonegyedikként csatlakozik a Donald Trump legyőzésére induló demokrata csapathoz; és könnyűszerrel ő lehet a demokraták favoritja. Pedig a hosszú politikusi pályafutás (legalábbis az ő esetében) ma már nem csupán értékes tapasztalatnak, egyúttal terhes örökségnek is számít. (2019.05.03)

Joseph Robinette Biden mindkét ágon katolikus ír felmenőkkel rendelkezik; középosztálybeli családban nevelkedett. A kis Joe magányos harcot vívott a dadogással, és az abból fakadó szégyennel. Megtanult előre felkészülni a beszélgetésekre, verseket biflázott be, így

mire középiskolába került, szinte teljesen leküzdötte beszédhibáját.

A Delaware Egyetemen történelmet és politológiát hallgatott. Az első két évben „tudásszomja” leginkább a focira, a lányokra és a partikra irányult. Egy hallgatói kiránduláson ismerte meg Neilia Huntert, aki hamarosan bemutatta a szüleinek.

Amikor a leendő anyós arról érdeklődött, „mi szeretne lenni”, az ifjú állítólag azt felelte: az Egyesült Államok elnöke.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!