hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy milliárdos szörnyeteg portréja
Jeffrey Epstein csak a jéghegy csúcsa
Egy milliárdos szörnyeteg portréja

Jeffrey Epstein csak a jéghegy csúcsa(Fotó: Netflix)

2020. 06. 08.
Gyakorlatilag teljes vagyonát felkínálta óvadékként, de már ez sem mentette meg a börtöntől. A földi igazságszolgáltatást azonban elkerülte, miután letartóztatása után nem sokkal holtan találták a cellájában. A tinédzserlányok szexuális kizsákmányolására hálózatot építő milliárdos Jeffrey Epstein bűntársai így jó eséllyel radar alatt maradnak.

A tehetséges Mr. Epstein – ezzel a címmel jelent meg 2003-ban egy portré a New York-i milliárdosról a Vanity Fair magazinban. A cikk oldalakon keresztül mutatta be a jóképű, hírességekkel baráti viszonyt ápoló, a szupergazdagok pénzkezelőjeként maga is tekintélyes vagyont birtokló, ugyanakkor rejtélyes és zárkózott férfit – a portré azonban nem volt teljes. A szerző, Vicky Ward – mint a Netflix Epsteinről készült négyrészes dokumentumsorozatában (Filthy Rich – Mocskosul gazdag) elmondja – egyik forrásától hallott egy hölgyről, akinek a története árnyalta a sikersztorit. Maria Farmer 1995-ben végzős főiskolásként és kezdő festőművészként találkozott Jeffrey Epsteinnel, aki hamarosan munkát ajánlott neki: New York-i villájában kellett fogadnia a látogatókat. Úgy tűnt, nemcsak neki, hanem 16 éves húgának, Annie-nek is önzetlenül szeretne segíteni: a lánynak felajánlotta, hogy finanszíroz egy ázsiai utat a számára, ami jól fog mutatni az önéletrajzában. Az utazás előtt a milliárdos vendégül látta Annie-t új-mexikói birtokán, ahol azonban Epstein szexuálisan zaklatta a lányt, mint ahogy később ohiói villájában a nővérét is – mégpedig élettársával, Ghislaine Maxwell-lel közösen. Maria azonnal feljelentést tett, ám az ügy hiába jutott el az FBI-ig, semmi nem történt.

Epstein nyelvcsontja aligha törhetett el három helyen, ha öngyilkos lett. Ehhez nagyobb erő kellett.

A két bántalmazott hölgy 2003-ban mindezt elmondta a Vanity Fair újságírójának, aki szembesítette Epsteint a beszámolókkal. A milliárdos mindhármukat megfenyegette, az ikrekkel várandós Vicky Wardot például azzal, hogy bármelyik orvosnál fog is szülni, gyerekeit egy vajákos fogja elátkozni, ha nem megfelelő cikk jelenik meg. Az újság főszerkesztője pedig egy levágott macskafejet talált a kertjében és egy töltényt háza küszöbén. Bár az újságíró kitartott a két sértett története mellett, a portréba végül ez nem került bele. A főszerkesztő arra hivatkozott, hogy az ominózus rész további bizonyításra szorult volna, ám az újságot már nyomdába kellett küldeni – Vicky Ward szerint azonban a lapot lefizették.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!