hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Náci tudósok, nemzetmentő fegyverek: Robert Maxwell hőstettei és bukása
Az Epstein-ügy vádlottjának apját is rejtélyek vették körül
Náci tudósok, nemzetmentő fegyverek: Robert Maxwell hőstettei és bukása

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 08. 06.
Újabb terhelő adatokat találtak Bill Clintonnal és András yorki herceggel szemben. Mindketten több napot töltöttek fiatal lányok társaságában Jeffrey Epstein magánszigetén. A találkákat szervező Ghislaine Maxwell nevét már közel 30 éve megismerte a közvélemény – apja rejtélyes halála kapcsán.

Ghislaine Maxwell 1991. november 5-én a nevét viselő Lady Ghislaine luxusjacht fedélzetén spanyolul és angolul el­mondott rövid nyilatkozatában riporterek sokasága előtt megerősítette a hírt, miszerint apja, Robert Maxwell brit sajtómágnás és befektető 68 éves korában sajnálatos módon elhunyt. A halál okaként a sebtében lefolytatott vizsgálat fulladásos balesetet jelölt meg. Maxwell holttestét valóban a Kanári-szigeteknél kikötött hajó mellett a tengerben találták meg, azonban a mai napig folynak a találgatások arról, hogyan került a jacht fedélzetéről a vízbe. Hatalmas adósságai és cégei küszöbönálló csődje elől menekülve öngyilkos lett? Egy átmulatott éjszaka után részegen átbukott a korláton?

A brit (vagy más változatban: az izraeli) titkosszolgálatnál megelégelték, hogy volt hírszerzőjük a tudomására jutott kényes információk nyilvánosságra hozatalával fenyegetőzve zsarolja őket, és úgy döntöttek, hogy egy különleges akcióval kikapcsolják a forgalomból?

A választ ma sem tudjuk, de Robert Maxwell élete alapján a három változat bármelyike életszerű lehet – ahogy lánya, Ghislaine volt barátja, a hírességek számára kiskorú lányokat közvetítő Jeffrey Epstein öngyilkosságát is számos kérdőjel veszi körül. (Egy milliárdos szörnyeteg portréja. Hetek, 2020. június 8.) Ghislaine jelenleg börtönben várja a nyomozás eredményét, de a kiszivárgó információk alapján sokaknak van jó okuk aggódni a várható lelepleződések miatt. Robert Maxwell lánya az érintettek tanúvallomásai alapján nemcsak részt vett a fiatal lányok beszervezésében, hanem személyesen képezte ki többüket arra, hogy a hírhedt „Lolita-expressz” repülőjáratokon és Epstein gyalázatos magánbirtokán – a Virgin-szigetekhez tartozó Little St. James-szigeten – híres és befolyásos férfiaknak nyújtsanak szexuális szolgáltatásokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!