hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Új „vallás” Svájcban
Megszavazták: Büntetik az LMBT-emberek megsértését
Új „vallás” Svájcban

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 16.
Február eleje óta akár három év börtönt is kaphat, aki megsérti a melegeket Svájcban. A népszavazásról és a kialakult helyzetrõlAndreas Gafner konzervatív képviselõt kérdeztük.

Február elején 63 százalékos részvétel mellett a svájciak népszavazás keretében úgy döntöttek, hogy a szexuális orientáció alapján történő diszkrimináció nevesítve legyen a rasszizmus és gyűlöletbeszéd elleni törvényben, és pénzbüntetéssel, de akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető legyen. Össze tudná foglalni röviden, hogy mi is most a helyzet ebben a kérdésben? Mit mond az átlagpolgár a népszavazás eredményéről? 

– A kirekesztési bekezdés felvétele a törvénybe számomra egyértelműen a vélemény szabadsága elleni támadást jelenti. A gyűlölet és a rágalmazás már eddig is büntethető volt, de ezzel a szavazással sikerült egy apró kisebbség számára hatalmas teret adni, ráadásul a tolerancia magasztos eszméjének álcája alatt. 

Egy ilyen összetett társadalomban, ahol az emberek politikailag ennyire aktívak, és van véleményük, mi vezetett ehhez a döntéshez? Svájc egy protestáns, elvileg konzervatív társadalomnak számít. Vagy ez már nem így van?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!