Újabb szankciók: még az is lehet, hogy Wimbledonban sem indulhatnak orosz versenyzők
A szervezők még nem erősítették meg hivatalosan a döntést.
Újabb szankciók: még az is lehet, hogy Wimbledonban sem indulhatnak orosz versenyzők

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 04. 20.
Sajtóhírek szerint az idei wimbledoni teniszbajnokság szervezői nem engedik indulni a tornán az orosz játékosokat. A Sportico című sportgazdasági honlap kedden azt írta, a lépésre Oroszország Ukrajna ellen folytatott háborúja miatt kerül sor.

A füves pályás Grand Slam-verseny házigazdája, az All England Lawn Tennis Club (AELTC) korábban közölte, hogy tárgyalásokat folytat az orosz és fehérorosz játékosok indulásáról a brit kormánnyal.

Az ezzel kapcsolatos döntés bejelentését május közepére ígérték, a tornára június 27. és július 10. között kerül majd sor.
Az AELTC egyelőre nem reagált a mostani sajtóhírre.

Ha a kitiltás valóban életbe lép, akkor olyan teniszezők hiányoznak majd a mezőnyből, mint a világranglistán második Danyiil Medvegyev vagy nyolcadik Andrej Rubljov, illetve a nőknél Anasztaszija Pavljucsenkova (15.).
A Sportico kiemelte: az egyelőre nem világos, hogy a fehérorosz játékosokat is érinti-e a kitiltás.

A háború kitörése után a sportág nemzetközi szervezetei eltiltották az orosz és fehérorosz válogatottakat a nemzetközi versenysorozatoktól, a játékosok azonban egyénileg részt vehetnek a tornákon, igaz, országuk zászlaját nem használhatják.

Nigel Huddleston brit sportminiszter márciusban úgy fogalmazott:

nem örülne, ha „egy orosz sportoló az orosz zászlót lengetné”, miután nyert Wimbledonban.


(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!