Szabó Tímea: még az ördögöt is jó szívvel ajánlanám, ha azt mondja, hogy leváltja Orbánt
Szabó Tímea: még az ördögöt is jó szívvel ajánlanám, ha azt mondja, hogy leváltja Orbánt

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

2021. 10. 19.
Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában az ellenzéki előválasztás eredményére és Márki-Zay Péter győzelmére reagálva meglehetősen megdöbbentő kijelentést tett. 

Többek között elmondta, hogy bár eleinte nem volt ínyére Karácsony Gergely visszalépése, és csalódott is, hiszen az ellentmondott a párt eredeti forgatókönyvének, ellenben utólag azt látja, hogy a Fidesz „rettenetesen fél, kapkod és pánikol” Márki-Zay Péter jelöltsége miatt.

Szabó szerint Márki-Zaytól ígéretet kaptak arra, hogy a hatpárti programban is lefektetett zöld, baloldali értékeiket képviselni fogja, és „jó szívvel ajánlja mindenkinek, aki kormányváltást akar”.

„Különben mi a túróért politizáltunk az elmúlt 11 évben?”

Hozzátette, a hat párt együtt fog kormányozni, és megszűnik a "személyi kultusz", ami Orbán Viktort eddig körbelengte eddig, amennyiben az ellenzék győzedelmeskedik 2022-ben.

Az Orbán kormány maradása esetére az önkormányzatok megszűnését, az egészségügy teljes lepusztulását és magánkézbe kerülését, az egyetemek további privatizációját, a gyermekek külföldre mennek el, és a kínai gyarmattá válást vizionálta, végül pedig leszögezte:

„Hát persze, hogy még az ördögöt is is jó szívvel ajánlanám, ha azt mondja, hogy leváltja Orbánt.”

Ahogy arról a hetek.hu-n korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje nyerte az ellenzéki előválasztás második fordulóját, így ő száll ringbe majd Orbán Viktor ellen a 2022-es választásokon. Márki-Zay győzelmi beszédét itt, Dobrev Klára és a Fidesz reakcióját pedig itt és itt tudja elolvasni.

Márki-Zay győzelme után a Hit Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy szekuláris államot szeretne, „ahol mindenkinek azonos jogai vannak, például a melegházasság és az abortusz esetében.”

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!