Karikó Katalin: nem túlzott Orbán, amikor a magyar észnek tulajdonította a vakcina sikerét
A magyar származású biológusnő szabadalma több Covid-19 elleni oltóanyag fejlesztéséhez is hozzájárult
Karikó Katalin: nem túlzott Orbán, amikor a magyar észnek tulajdonította a vakcina sikerét

Forrás: Youtube/M1-Híradó

2021. 01. 05.
Karikó Katalin, a világhírű magyar biológusnő, akinek a szabadalma több koronavírus-elleni vakcina sikeréhez is hozzájárult, a  napokban mesélt Orbán Viktorral folytatott telefonbeszélgetéséről és személyéhez kapcsolódó különböző hozzáállásokról a Szeretlek Magyarország oldalnak.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Karikó Katalin óriási szerepet játszott abban, hogy gyorsan 95 százalékos hatékonyságú vakcina születhetett meg a Covid-19 elleni harcban. A napokban azonban Orbán Viktor miniszterelnök Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában többekben megütközést keltett, amikor "kisújszállási asszonyságnak" nevezte a biológusnőt. 

Karikó nem volt hajlandó reagálni a furcsa megszólításra és az azzal kapcsolatos vitára, mondván, az "mások vitája, mind csak ZAJ", illetve bármit is mondana az ügyben azon "csámcsognának" nem a miniszterelnök megjegyzésén.

Az oldalnak elmondta, remélte, hogy közös nevezőt adhat a magyarországi ellenlábasoknak a tény, hogy miatta "országunkat jó fényben emlegetik", azonban hamar be kellett látnia, hogy ez naivitás.

Orbánnal folytatott telefonhívásáról pozitívan nyilatkozott, mondván a miniszterelnök udvarias volt, érdeklődő, tanácsot kért, együttérzéssel beszélt a vírusfertőzésben elhunytakról és szülővárosát, Kisújszállást  is szóba hozta.

Karikó szerint sokfelé tudják, hogy magyar biológusnőnek köszönhetik a vakcinát, és örülnek, és sajnálja, hogy

"éppen az otthoniak nem tudnak örülni".

Orbán a Kossuth Rádióban arra is kitért, hogy magyar vakcináról van szó, mert magyar ész és amerikai pénz van benne, ezzel kapcsolatban a biológusnő is elismerte, hogy

"talán most nem túlzás".

(Szeretlek Magyarország/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!