Hetedik, új frakciót is létrehozna Márki-Zay a parlamentben
Hetedik, új frakciót is létrehozna Márki-Zay a parlamentben

Forrás: atv.hu

2021. 10. 19.
A miniszterelnök-jelölt azt mondta, szeretné, ha lenne frakciója azoknak is, akik nincsenek benne a hat ellenzéki párt egyikében sem, ennek lehetne bázisa az MMM. Beszélt arról is, hogy a napokban várhatóan tárgyal több ellenzéki párt vezetőjével, így Gyurcsány Ferenccel is.

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: nem sokan fogadtak volna erre az eredményre, de a legnagyobb győzelem az országé, megmutatták, hogy sok kicsi mire képes. Szerinte a legnagyobb csoda az volt, hogy 220 ezer olyan fiatal mozdult meg, akik „reményt láttak”.

A miniszterelnök-jelölt arra a kérdésre, hogy a kis pártoknak és a civileknek mit tud ígérni, azt mondta: a képviseletet nekik is meg kell adni a parlamentben. Tegnap este azt mondta, az MMM-ből nem csinál pártot, most úgy fogalmazott: szeretné, ha lenne frakciója azoknak is, akik nincsenek benne a hat ellenzéki párt egyikében sem, ennek lehetne bázisa az MMM. Szeretné, ha lenne olyan hetedik frakció, ahol nem a hat párthoz tartozók foglalnak majd helyet 2022 után.

Azokat a civileket, akiknek szerinte a parlamentben a helyük, egy saját frakcióban képzeli el,

de hozzátette: egy pártfüggetlen miniszterelnök-jelöltnek minden frakció a sajátja kell, hogy legyen.

Elmondta, hogy azon a három párton kívül, akik őt a második fordulóban támogatták, a következő napokban összeül a másik három párttal is a hat közül, tehát leül beszélni Gyurcsány Ferenccel is. Mint mondta, mindig értékelte, hogy Gyurcsány a saját személyét képes háttérbe szorítani a győzelem érdekében. Szerinte Dobrev Klára a várakozáson feletti jó eredményt ért el a második fordulóban, hiszen a DK volt a legerősebb ellenzéki párt a második fordulóban

Ahogy arról a hetek.hu-n korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje nyerte az ellenzéki előválasztás második fordulóját, így ő száll ringbe majd Orbán Viktor ellen a 2022-es választásokon. Márki-Zay győzelmi beszédét itt, Dobrev Klára és a Fidesz reakcióját pedig itt és itt tudja elolvasni.

Márki-Zay győzelme után a Hit Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy szekuláris államot szeretne, „ahol mindenkinek azonos jogai vannak, például a melegházasság és az abortusz esetében.”

(hetek/atv.hu)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!