hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019. 01.25. (XXIII/4) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Negyvenéves lecke külpolitikából

Az elmúlt két év váltást hozott az amerikai külpoliti­kában. Elődei „tudatos vaksá­gával” szakítva, a mostani kormány leginkább Reagan realistább szemléletéhez csatolt vissza. 40 éve jelent meg Jeane Kirkpatrick esszéje, amely akkor azt megalapozta.

A német hazugsággyáros

Claas Relotius a legrangosabb német magazin, a Der Spiegel sztárújságírója volt egészen tavaly decemberig, amikor kiderült – több írása egyszerű kitaláció volt csupán.

James Watson és a „fehér” intelligencia

A Nobel-díjasok életútja minden esetben kiemelt figyelemben részesül. Véleményük súlya sokak számára hatványozottan nyom a latban és nemcsak az általuk művelt szakmai területeket illetően, hanem világnézeti kérdésekben is. Sajnálatos módon azonban még a Nobel-díj sem képes megóvni senkit attól, hogy nyilvánvaló blődségeket hangoztasson. Ennek egyik élő bizonyítéka Dr. James D. Watson.

Belföld

Fővárosi ki mit tud

Idén két fontos választás is lesz: májusban az Európai Parlament összetételéről dönthetnek a polgárok, míg ősszel a hazai önkormányzati választásokra kerül sor, ahol a településeket vezető testületekről és a polgármesterek személyéről voksolhatunk.

A robotforradalom kihívásai

A mesterséges intelligenciával bíró robotok hétköznapivá válása mára nem egy, a távoli jövővel kapcsolatos fikció. A gépek térnyerése teljesen átalakíthatja a gazdaságot és a társadalmat, nem beszélve a jogrendszerről.

A Triázs-rendszer visszhangja

Hatékonyabbá válhat a sürgősségi ellátás, ám nem feltétlenül rövidül a várakozási idő, mivel vészes a szakemberhiány – így foglalható össze mentősök ápolók, betegek véleménye a sürgősségi ellátásban bevezetett változásokról.

Hit és értékek

Kiált a mártírok vére

Ha az üldözés egy tó lenne, akkor a tavalyihoz képest egyszerre mélyebbé és szélesebbé vált volna” – ezzel a hasonlattal vezette be Michel Varton, az Open Doors strasbourgi irodavezetője a keresztényüldözésről szóló idei jelentést.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!