hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.03.22.(XXIII/12) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Netanjahu nyerheti a választásokat

Benny Gantz pártja se nem jobboldali, se nem Kék-Fehér. Inkább vörös-vörös, az pedig esélytelen, hogy kormányt tudjanak alakítani. Ran Bar-Yoshafattal beszélgettünk.

Belföld

Van-e élet a Néppárton túl?

Útelágazáshoz érkezett az Európai Parlament legnagyobb pártja, az Európai Néppárt (EPP). A helyzetet a Fidesz néppárti tagságáról szóló vita élezte ki, amelyről egyértelmű döntés most sem született.

Az Európai Néppárt szellemi gyökerei

Az elmúlt hetek az Európai Néppárton belüli vitáktól hangosak. A pártcsalád egyik meghatározó politikusa, Angela Merkel a kialakult helyzetet többféleképpen is értelmezhető módon úgy foglalta össze, hogy a vita az Európai Néppárt értékeiről szól. De mik ezek az értékek?

Hit és értékek

Nemzetek a birodalmak ellen

Az európai föderáció nem más, mint a középkori katolikus univerzalizmus és a germán birodalmi eszme liberális formában történő újra- fogalmazása – állítja Yoram HazonY izraeli történész.

HÁTTÉR

Legnagyobb nemzeti tragédiánk

A magyar történelemben is példátlan katasztrófa kezdete volt 1944. március 19., Magyarország a náci Németország általi megszállása. A legnagyobb magyar tragédia nyitánya, igazi gyásznap.

Tanulj, tovább élsz!

Hazánk lakossága a daganatos és a szív- és érrendszeri halálozások tekintetében nemcsak a V4-régión belül, hanem világviszonylatban is az élen áll. A magyar társadalom egészségi állapota sokkal kedvezőt­lenebb, mint az az ország gazdasági fejlettsége alapján elvárható lenne – erről a paradoxonról Ádány Rózával, a népegészségügy nemzetközileg elismert professzorával beszélgettünk.

Azt akarom, hogy pánikoljanak!

Március 15-én több millió fiatal lógott az iskolából, hogy a globális felmelegedésre fittyet hányó politikusok ellen tiltakozzanak. A mozgalmat egy tizenhat éves svéd lány, Greta Thunberg kezdte el szervezni még tavaly augusztusban, amikortól is péntekenként iskola helyett a svéd parlament előtt tiltakozott. Most Nobel-békedíjra jelölték.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!