hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A bajor nem jár egyedül
Kik állnak Manfred Weber mögött?

2019. 03. 21.
 

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a május 26-ai európai parlamenti választásokat követően Manfred Webert választják majd az Európai Bizottság (EB) vezetőjének. Személyében az Európai Bizottság története során először kerül olyan ember az elnöki posztra, aki nemhogy kormányfői tisztséget nem töltött be korábban, de még csak miniszter vagy éppen kormánytag sem volt.

Brüsszeli bürokrata születik

A bajor származású CSU-s politikus (Keresztényszociális Unió, alias Bajor Néppárt) Münchentől északra egy kis bajor településen nőtt fel, s azóta is Wildenbergben él családjával. Eredetileg mérnöknek tanult egy müncheni egyetemen, majd alapított két tanács­adó céget, de rövid időn belül a regionális politika felé vette az irányt. A két­ezres évek elején a bajor CSU ifjúsági tagozatának volt a tartományi elnöke, majd 2003-ban ő lett a legfiatalabb képviselő 29 évesen, akit a bajor tartományi gyűlésbe beválasztottak. A 2004-es európai parlamenti választásokon bekerült az uniós testületbe is, és az azóta eltelt 15 évben különböző parlamenti bizottságokban politizált.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!