hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.07.26.(XXIII/30) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Második Róma

Az Egyesült Államok fővárosa, egyszersmind a világ politikai csomópontja nem csupán a puritán kereszténység értékeire épült. Alapkövei és városrendezése a szabadkőművesek kézjegyeit viselik, akik máig gyökeresen meghatározzák, mi történik a modern világ Bábelében.

Belföld

Heller Ágnes

Péntek este adta hírül az ARD német közszolgálati tévé, majd a Magyar Tudományos Akadémia, hogy kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes világhírű magyar filozófus. Halála komoly veszteség Magyarországnak.

Csorbulnak a szülői jogok?

Elfogadta a Parlament a Köznevelési törvény módosítását, jóllehet szülői és szakmai szervezetek tiltakoztak ellene, mondván: az tovább csorbítja a szülői jogokat és az iskolák szakmai önállóságát. A részletek nem ismertek, a vonatkozó kormányrendelet még nincs kész.

HÁTTÉR

Bulldogok Klubja

Szétvert éttermek, megszégyenített hallgatók, erkölcstelen tivornyák. Boris Johnson miniszterelnökségével csúcsra ért a ’80-as évek oxfordi politikuskeltetője, amitől egykor maga a királyné is álmatlanul forgolódott.

Mit üzen a pólód?

Az internet népét hetek óta a Marvel- akcióhős Chris Pratt pólója tartja lázban. A ruhadarab- amely miatt rendkívül megosztónak, rasszistának és gyűlölködőnek bélyegezték a színészt- az amerikai zászlót ábrázolta.

Utazások a Holdba

„A science fiction miatt történt meg a Holdra szállás. Erről nem vagyok hajlandó vitát nyitni” – fogalmazott egy ízben John W. Campbell amerikai sci-fi-szerkesztő, alighanem számos kollégája nevében.

KÁVÉSZÜNET

Viseld az életet!

Az elmúlt hetekben számos márka állt ki az LMBTQ-jogok mellett, szolidaritást vállalva az általuk kisebbségnek vélt társadalmi réteggel. Egy amerikai ruhamárka ezzel ellentétben a ténylegesen hangtalanok oldalára állva hívja fel a figyelmet. A COL1972 alapítójával, Carla D’Addesivel beszélgettünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!