hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Utazások a Holdba
Ahogy a sci-fi-szerzők elképzelték

2019. 07. 25.
„A science fiction miatt történt meg a Holdra szállás. Erről nem vagyok hajlandó vitát nyitni” – fogalmazott egy ízben John W. Campbell amerikai sci-fi-szerkesztő, alighanem számos kollégája nevében.

 

A Holdra szállás ugyanis egyedülálló helyet foglal el a modern science fiction- írók és elődeik életében. Az olvasók, leendő tudósok, mérnökök és írók gondolkodására korszakos hatást gyakorló Campbell az 1969-es történelmi esemény kapcsán kijelentette: „Nem elhanyagolható a beteljesülésnek az az érzése, amelyet egy olyan alak, mint én is érzek, aki negyven éven át vitatkoztam, és elképzeltem ezt az eseményt.”

Tényleg annyira fontos volt a huszadik század első felében égi kísérőnk meghódítása az írók képzeletében? Igen, sőt, amint látni fogjuk, a vágy még messzebbre nyúlik vissza.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!