hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csorbulnak a szülői jogok?
Mérlegen a köznevelési törvény

2019. 07. 25.
Elfogadta a Parlament a Köznevelési törvény módosítását, jóllehet szülői és szakmai szervezetek tiltakoztak ellene, mondván: az tovább csorbítja a szülői jogokat és az iskolák szakmai önállóságát. A részletek nem ismertek, a vonatkozó kormányrendelet még nincs kész.

 

Nem lehet véletlen, hogy a parlament a vakáció közepére időzítette a köznevelési törvény legújabb módosításának megszavazását, amiről ezúttal is elmaradt a társadalmi egyeztetés. Az óvodáztatást, a beiskolázást, a magántanulói jogviszonyt, az alternatív kerettanterveket vagy a tankönyvszabályozást érintő változások még nyár közepén is ellenállást és tüntetést generáltak.

Jövőre lép érvénybe a rendelkezés, miszerint a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, szeptember 1-től legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson köteles részt venni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!