hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.08.09.(XXIII/32) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Vége a dalnak

Bár kormányra lépésekor úgy tűnt, Boris Johnson egy olyan megoldhatatlannak látszó egyenletet örökölt meg, amelybe csak belebukni lehet, az első két hét eseményei arra utalnak, hogy neki sikerülhet az, ami felemésztette Theresa Mayt.

Elizabeth Warren: a szélsőbalos progresszív

Két előválogató vita és programjavaslatai ismertetése után Elizabeth Warren második helyre jött fel Joe Biden mögé a demokrata elnökválasztási versenyben. Érdemes tehát megnézni, ki és mit képvisel a gazdasági machinátorból lett szenátor.

Belföld

Zéró tolerancia

Nagy visszhangja lett az óriáscég legújabb plakátkampányának, amelyen a közkedvelt üdítőt azonos nemű párokkal reklámozták. A nagy vihart kavart marketingfogás kiváló látleletet adott nemcsak a multik stratégiájáról, hanem a hazai társadalom, sajtó és a politika állapotáról is. Bár a vita úgymond a nyitottságról és az elfogadásról szólt, a lapunknak nyilatkozó szakemberek szinte mind nevük elhallgatását kérték.

Vádemelés 21 év után

Vádat emelt Fenyő János megölése ügyében Gyárfás Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt a Fővárosi Főügyészség. A Fenyő-gyilkosság több mint két évtizedes ügye 2017 őszén vett gyökeres fordulatot.

Vélemény(es) szabadság

A Coca-Cola, mint ahogy azt eddigi tevékenységük során már nem egyszer tapasztalhattuk, marketing területén az egyik legerősebb vállalat (ha nem a legerősebb). Az elmúlt héten is, annak ellenére, hogy a körülmények a gigacég (nyilván lassú, de) leáldozása felé mutattak, sikerült olyat húzniuk, ami miatt a hazai progresszívek, környezetvédők nemhogy elítélik őket, hanem egyenesen pajzson hordozva ünneplik. A homoszexualitást népszerűsítő plakátkampányuk okán a teljes magyar, magukat liberálisnak nevező elit felsorakozott a multicég mögött, kétszeresen árulva el ezzel saját értékrendjét.

Mi akarsz lenni? Közmunkás?

Balogh Mariann 30 éves óvónő, az első diplomás cigány Nagyecseden. Mélyről küzdötte fel magát, és azon dolgozik, hogy példáját sorstársai is kövessék. Nincs könnyű helyzetben, mivel a tapasztalat az, hogy az óvónőhiány ellenére a roma óvónőket még a cigány többségi óvodákban sem akarják alkalmazni.

Mi akarsz lenni? Közmunkás?

Balogh Mariann 30 éves óvónő, az első diplomás cigány Nagyecseden. Mélyről küzdötte fel magát, és azon dolgozik, hogy példáját sorstársai is kövessék. Nincs könnyű helyzetben, mivel a tapasztalat az, hogy az óvónőhiány ellenére a roma óvónőket még a cigány többségi óvodákban sem akarják alkalmazni.

Hit és értékek

NINCS Fesz

Húsz éve jelent meg Bartus László elhíresült könyve a Hit Gyülekezetéről. Ennek kapcsán a Hit Rádió az érintetteket kérdezte arról, hogyan látják két évtized távlatából a közösség elleni provokációkat?

A keresztény szabadságról

Hogy a magyar miniszterelnök az elmúlt hetekben a „keresztyén szabadság” kifejezést használta, ez rögtön a közbeszéd témája lett a médiában, ami jó. Sok ellenzéki megnyilatkozás szerint ez „értelmetlen, ellentmondásos fogalom, szamárság, mesterkélt szólelemény, abszurd újítás” – írja TGM a hvg.hu-n A keresztyén szabadság. Helyesbítés címmel, joggal bírálva emiatt ellenzéki elvbarátait. Azonban helyesbítése maga is további alapos helyesbítésre, pontosításra szorul.

HÁTTÉR

A sikerhez fejben kell változni

Nem érzi terhesnek a politika jelenlétét a magyar kézilabdában, a TAO-rendszer mellékhatásaként megerősödött idegenlégiós-dömping ellen viszont küzdeni fog. Nagy Lászlóval, a Barcelona és a Veszprém egykori sztárjával, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai alelnökével beszélgettünk.   

Szoros kötelék

A pápák és az európai integráció kapcsolatának újabb fejezete kommunizmus pártolásával gyanúsított pápa és kereszténydemokrata (homoszexualitással is vádolt) utódja.

Bunkertúra a déli határ mentén

A hidegháború első éveiben Magyar­országon komolyan számoltak a titóista Jugoszlávia és nyugati szövetségesei támadásával, így szovjet nyomásra bunkerrendszer építésébe fogtak a déli határszakaszon. A védmű egyes elemei máig fennmaradtak.

KÁVÉSZÜNET

Az igenek és a nemek

Az elmúlt napokban Budapestet elárasztó plakátok kapcsán talán még erősebben merült fel a kérdés: miért foglalnak állást a profitorientált vállalatok olyan megosztó ügyekben, mint például az abortusz vagy a melegházasság kérdésköre?

Az abortusz anyja

Neve itthon talán ismeretlenül csenghet – nem úgy, mint az USA-ban. Hozzá köthető az első Planned Parenthood klinika megnyitása. A 20. század legfontosabb női szereplői között tartják számon, többször jelölték Nobel-díjra is, élete azonban cseppet sem volt viharoktól mentes. Portré.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!