hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zéró tolerancia
Mit üzen valójában a Coca-Cola kampánya?

2019. 08. 08.
Nagy visszhangja lett az óriáscég legújabb plakátkampányának, amelyen a közkedvelt üdítőt azonos nemű párokkal reklámozták. A nagy vihart kavart marketingfogás kiváló látleletet adott nemcsak a multik stratégiájáról, hanem a hazai társadalom, sajtó és a politika állapotáról is. Bár a vita úgymond a nyitottságról és az elfogadásról szólt, a lapunknak nyilatkozó szakemberek szinte mind nevük elhallgatását kérték.

Ha valaki járt az elmúlt hónapban valamelyik homoszexualitást ünneplő nyugat-európai vagy akár tengerentúli nagyvárosban, még annak is feltűnő lehetett a Coca-Cola kifejezetten a Sziget Fesztivál előtti hétre időzített ideológiai plakátkampánya. Ezeken egymással ölelkező, romantikus pózban helyezkedő azonos nemű párok voltak láthatóak, alatta a felirat: zéró cukor zéró előítélet, valamint a #loveislove. A propagandisztikus reklámok elborították a magyar fővárost, nem véletlen, hogy az eltávolításukat szorgalmazó petíciót pár nap alatt több tíz­ezren aláírták, a közösségi oldalakat pedig ellepték a bojkottra történő felszólítások. De akcióba lendült a liberálisnak mondott tábor is, az online sajtóban cikkek özöne jelent meg a témában, ellenzéki politikusok sora állt ki a Coca-Cola kampánya mellett – bigottnak és homofóbnak bélyegezve azokat, akik azon felháborodtak. 

Az óriási vihart kavart húzás számtalan érdekes kérdést felvet, amelyekre szakemberek és az érintettek segítségével kerestük a választ.

Miért pont Budapesten? Miért pont homoszexuálisok?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!