hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.08.30.(XXIII/35) Lapszám

Tartalom ajánló

Belföld

Államapparátus a gyerekszobában

Szombaton diákok, szülők és pedagógusok tüntetnek a köznevelési törvény módosításával szemben. Az új szabályozás – többek között a kötelező óvodáztatási és iskoláztatási kor, vagy épp a magántanulói státusz megszüntetése – korlátozza a szülők AlapTörvényben rögzített, neveléshez való jogát.

Hit és értékek

Duguláselhárítás

A hvg.hu „Miért ne lehetne Jézus transznemű?” című augusztus 27-ei interjúja nemcsak mélységesen felháborító minden biblikus gondolkodású zsidó és keresztény számára, de ráadásul teológiailag annyira hazug, gondolati színvonalát tekintve pedig annyira alacsony is, hogy reagálnom rá az eldugult vécé pucolásához hasonló élmény intellektuálisan. Mégis el kell végeznünk, miként azt is néha.

A „New Age Jézus” kampánya

A 2020-as elnökválasztás mezőnye a demokrata oldalon igencsak színes, de talán a legkülönösebb közöttük a 67 éves Marianne Williamson bestseller szerző, aki szó szerint csodákat ígér az amerikaiaknak, ha megválasztják. A jelölt portréja, aki Jézus megtestesüléseként a „szeretet forradalmát” hirdette meg.

HÁTTÉR

Programozott ellenállók

A politikai öntudatra ébredt Szilícium-völgy gazdaságra és társadalomra gyakorolt befolyása évről évre nő. Washingtoni lobbijuk felülmúlja a Wall Streetét, de vajon milyen világot álmodnak maguknak?

Össztűz

Ferenc pápától Kósa Lajosig szinte mindenki megszólalt már a „lángoló amazonasi esőerdők” kapcsán, miközben a rögtönzött szakértők (és a közvélemény) az alapvető információkkal sincs tisztában. A fellángoló klímahisztéria fojtogató füstjében nehéz megítélni a probléma reális súlyát.

Ország eladó?

A világ legnagyobb szigetének megvásárlása nem mindennapi lépés; Trump elnök Mégis Grönland megszerzésének lehetséges útjait vizsgálja. A közvélemény természetesen kiborult.

KÁVÉSZÜNET

A hit és a nokiás dobozok

Lehet-e hívő emberként megalkuvások nélkül üzleti sikereket elérni a mai Magyarországon? Van-e mód a beosztottak személyes fejlődését, sőt a társadalmi hasznosság szempontjait is figyelembe véve üzletileg eredményes vezetővé válni? A Hit a vezetésben című friss interjúkötetből az derül ki, hogy igen, és csak így érdemes.

Klímadepresszió és ökoszorongás

A legújabb tömegpánik megelőzte a tudományt: miközben a szakma éppen a mentális betegségek közé készül felvenni, Hollandiában már segítő csoportok alakulnak a klímadepresszióban szenvedők számára. De mi az az ökoszorongás, és mit tehetünk ellene?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!